SGK, 19 Banka ile Emekli Promosyonunu 12.000 TL'ye Çıkardı

SGK, 19 banka ile protokol imzalayarak emekli promosyonlarını 8.000-12.000 TL arasına çıkardı. Ölüm aylığı alanlara 5.000 TL verilecek. Emeklilerin bankalara başvurmaları gerekiyor.

SGK, 19 Banka ile Emekli Promosyonunu 12.000 TL'ye Çıkardı

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik promosyon ödemelerinde büyük bir artışa gittiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, SGK 19 banka ile imzalanan protokolle emekli vatandaşlara 8.000 ila 12.000 lira arasında promosyon ödemesi yapılacağını belirtti. Bu ödemeler, emekli maaşlarının bankalar üzerinden yapılması sistemi çerçevesinde gerçekleştirilecek.

SGK tarafından yapılan açıklamada, emeklilere yapılacak promosyon ödemelerinin önceki miktarlara kıyasla yaklaşık iki katına çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5.000 lira promosyon ödemesi yapılacağı kaydedildi.

Emeklilerin ve hak sahiplerinin bu promosyonlardan yararlanabilmeleri için ilgili bankalara başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulandı. SGK, bankaların kendi uygulamalarına göre promosyon miktarlarını artırma hakkına sahip olduklarını belirtti.

Promosyon ödemesi yapacak olan bankalar arasında Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Fibabanka, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası yer alıyor. Bu gelişme, emekliler için önemli bir mali destek olarak görülüyor ve bankaların emeklilere sunacağı avantajlarla birlikte mali refahlarının artması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi