Polise maçlarda ücret geliyor!

  Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ın maçlarda görev alan polislere ‘’Maç parası verilmesi’’ yönündeki isteği bir haftada yerine geldi. Spor Toto Süper Lig ile Banka Asya 1. Lig'de oynanan maçlarda görev alan polislere 80-100 lira arasında ek ücret v

Polise maçlarda ücret geliyor!

 

 

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ın maçlarda görev alan polislere ‘’Maç parası verilmesi’’ yönündeki isteği bir haftada yerine geldi. 

Spor Toto Süper Lig ile Banka Asya 1. Lig'de oynanan maçlarda görev alan polislere 80-100 lira arasında ek ücret verilmesi öngörülüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, geçen hafta TBMM Sporda Şiddet Komisyonunda bilgi veren ve maçlarda görev alan polislere de ücret ödenmesini isteyen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ın talebini olumlu karşıladı. Uygulama hayata geçirildiğinde ek ödemeden özellikle çevik kuvvet polisleri yararlanacak. Uygulamanın daha sonra diğer lig maçlarına da yaygınlaştırılması planlanıyor.

5 Ocak günü TBMM Komisyonuna bilgi veren Oğuz Kaan Köksal,  özel güvenlik görevlilerinden maçlarda görev alacakların eğitimden geçmeleri gerektiğini, yasaya göre saha içi güvenliğini 2009 yılından itibaren, özel güvenliğe devretmeleri gerekirken altyapı oturmadığı için bu görevi halen polisin sürdürdüğünü kaydetmiş ve ‘’Polisler, dinlenmesi gereken zamanlarda maçlarda görevlendiriliyor. Statlarda görev alanlardan polis dışında herkes para alıyor. Polise de ücret verilirse haksızlık giderilmiş olur’’ demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi