Piyasalara ilk sinyal!

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, ''Paris ve Berlin, euro para birimiyle ilgili borçların, gayri safi milli hasılanın yüzde 3'ünü geçmemesiyle ilgili kriterleri ihlal eden ülkelere otomatik yaptırım uygulanmasını istiyor'' dedi.Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sa

Piyasalara ilk sinyal!

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, ''Paris ve Berlin, euro para birimiyle ilgili borçların, gayri safi milli hasılanın yüzde 3'ünü geçmemesiyle ilgili kriterleri ihlal eden ülkelere otomatik yaptırım uygulanmasını istiyor'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angele Merkel, Euro bölgesi borç krizini görüşmek üzere Paris'te bugün bir araya geldi.

Öğle çalışma yemeği şeklinde gerçekleşecek olan toplantıdan sonra Merkel ile basın toplantısı düzenleyen Sarkozy, Paris ve Berlin'in, euro bölgesinde, açıkları, gayri safi milli hasılanın yüzde 3'ünü geçen ülkelere otomatik yaptırım uygulanmasını istediklerini söyledi.

2 lider ayrıca kriz sona erene kadar AB liderlerinin her hafta bir araya geleceğini de bildirdi.

Bugünkü toplantıda kesinlik kazanan Paris ve Berlin'in önerisi, perşembe günü başlayacak AB zirvesinde diğer liderlerin görüşüne sunulacak. 

ALMANYA VE FRANSA GÖRÜŞBİRLİĞİ!

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya ile tam bir görüşbirliğine vardıkların belirterek Almanya ve Fransa'nın AB için bir müktesebat istediklerini söyledi.

Toplantıdan sonra Merkel ile basın toplantısı düzenleyen Sarkozy, Paris ve Berlin'in, Euro bölgesindeki 17 ülkenin yeni bir AB sözleşmesi konusunda uzlaşmasını istediklerini söyledi. Sarkozy, Yunanistan'ın yaşadığı gibi bir olayın tekrarına izin vermeyeceklerini belirtti. 

ANLAŞMA ÇARŞAMBA VAN ROMPUY'DA

AB ülkelerini kapsayacak anlaşmanın Çarşamba günü AB Konseyi Başkanı Van Rompuy'a yollacaklarını açıkladı.  

Cuma günü 24'üncü kez bir araya gelecek olan AB Liderler Zirvesi için bundan sonra kriz sona erene kadar liderlerin her hafta bir araya gelecekleri açıklandı.

Sarkozy Almanya güçbirliği içerisinde olduklarına dikkat çekerek Fransa ve Almanya'nın arasında güçbirliği olmazsa euronun çökeceğini söyledi. Ortak Avrupa tahvillerinin kriz dönemi çözümü olmadıklarını vurguladı.

"AVRUPA'YA GÜVENİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa ve Almanya'nın krize karşı birlikte çalışmayı sürdüreceğini ifade ederek AB Liderler Zirvesi ile Avrupa'ya olan güveni güçlendirmek istediklerini söyledi.

Merkel, Avrupa müktesebatında değişiklikten yapılmasına açık olduklarını ve müktesebatta değişiklik 17 euro ülkesini kapsayacağını bildirdi.

GEREKİRSE EURO BÖLGESİ TEK BAŞINA DEVAM EDER!

Merkel, 27 AB ülkesinin de bu anlaşmaya katılmasını istedi. Aksi takdirde 17 ülkeyle devam edeceklerini belirtti.

Merkel, Avrupa ortak tahvilllerinin diğer tahvillerden daha az güvenli olmaması gerektiğini söyledi.  

EURO BÖLGESİ BU KRİZDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Sarkozy Euro bölgesinin bu krizden güçlenerek çıkacağına dikkat çekti. AB mahkemelerinin ulusal bütçeleri geri çevirmemesi gerektiğini belirtti.

AB müktesebat değişikliğinini Mart ayına kadar tamalanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi