Piyasada yükseliş sürüyor! Altın fiyatlar ne kadar? 26 Ocak 2024 güncel altın fiyatları ne kadar?

Altın piyasası, yeni işlem gününe hareketli bir başlangıç yaptı. Peki gram altın ne kadar oldu? 26 Ocak 2024 güncel altın fiyatları ne kadar? İşte detaylar haberimizde.

Piyasada yükseliş sürüyor! Altın fiyatlar ne kadar? 26 Ocak 2024 güncel altın fiyatları ne kadar?

Altın piyasası bugün de hareketliliğini sürdürüyor.

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, sabah saatlerinde 1970 lira seviyesinden işlem görüyor.

Bu yükseliş, dün altının ons fiyatındaki artışa bağlı olarak gram altının günü yüzde 0,5 artışla 1965 lira seviyesinde kapatmasının ardından geldi.

Yatırımcıların gözdesi olan çeyrek altın 3 bin 300 lira, Cumhuriyet altını ise 13 bin 450 lira fiyatla alıcı buluyor.

Bu fiyatlar, altın yatırımcıları için kritik bir noktada bulunuyor.

Piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. ABD'de dün açıklanan ekonomik veriler, ekonominin güçlü bir yapıda olduğunu gösterirken, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) beklentilerin üzerinde artış göstermesi dikkat çekti.

Özellikle, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin yüzde 1,7 artması, piyasaların yönü üzerinde etkili olabilir.

Analistler, ABD'de enflasyonun hız kesmesi ve ekonomik aktivitedeki olumlu sinyallerin, ekonomide "yumuşak iniş" ihtimalini artırdığına dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, Fed'in mart ayında faiz indirimlerine başlayabileceği yönündeki tahminler de piyasaların odak noktası haline geldi.

Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2 bin 30 ve 2 bin 50 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 10 ve 2 bin dolar seviyeleri ise destek olarak görülüyor. Bugün yurt içi veri gündeminin sakin olması, yatırımcıların dikkatini yurt dışındaki gelişmelere, özellikle ABD'de açıklanacak kişisel gelirler ve harcamalar verilerine çevirmesine neden oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler