Memura Ek Zam Yapılacak mı?

Maliye Bakanı Şimşek, kamu çalışanlarına ek zam, öğretmen atamaları ve sözleşmeli personelin kadroya alınması konularında önemli açıklamalar yaptı.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Memura Ek Zam Kamu çalışanlarına enflasyon

Memura Ek Zam Yapılacak mı?

Maliye Bakanı Şimşek, kamu çalışanlarına ek zam, öğretmen atamaları ve sözleşmeli personelin kadroya alınması konularında önemli açıklamalar yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin soruları cevapladı.
 
Memura Ek Zam
 
Kamu çalışanlarına enflasyon farkı zammı konusunda bir çalışmanın yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Şimşek, ''(Yılın ikinci yarısında) İlk 4 ayda enflasyon yüzde 3,35 şu an itibariyle. Yani önümüzdeki 2 ayda enflasyon eğer 0,65 puanın altına düşmezse veya o civarda kalmazsa takdir edersiniz ki ilave artış gündeme gelebilir'' dedi.
 
Fitch'in Not Artırımı
 
Şimşek, not artışları sonrasında ülkelerin GSYH'lerin yüzde 4'ü kadar küresel doğrudan yatırım çektiğini, Türkiye'nin de bu çerçevede 1-2 yıl sonra yaklaşık 32 milyar dolar doğrudan yatırım çekebileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi