Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limit ve taksit sayıları değişti: BDDK'dan flaş açıklama

Deprem sonrasında BDDK'dan peş peşe yeni tedbirler açıklandı. Bu kapsamda kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bir yenilik getirildi. Taksit ve limit ile ilgili detaylar haberimizde.

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limit ve taksit sayıları değişti: BDDK'dan flaş açıklama

Türkiye’de 10 ilde meydana gelen deprem sonrasında devlet kurumlarından peş peşe yeni kararlar çıktı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu da (BDDK) kredi kartları için düzenleme yaptı.

Haberport’ta yer alan habere göre, BDDK kredi kartı taksit süresi, limiti ve temassız kullanımlarında düzenlemeye gitti. Buna göre ATM üzerinden yapılacak bazı işlemlerin ücretsiz olacağı açıklandı.

Kredi kartı işlemlerinde değişiklik!

BDDK’dan alınan güncel haberler ışığında deprem bölgesinde yer alan illerde bulunan işyerleri kapsamında kredi kartıyla gerçekleştirilen işlemler için taksit süresinin uzatıldığı öğrenildi. Buna ek olarak kredi kartı limitinin ne kadar olduğuna bakılmaksızın asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20’si olarak alınacak.

Vatandaşların ilk yıl kart limitlerinin aylık net kazançlarının 4 katını, ikinci ve sonraki yıllarda ise 8 katını geçmemesi gerekmektedir. Bu haber doğrultusunda kullanıcıların toplam kredi kartı limitlerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildiği ifade ediliyor.

BDDK’dan gelen açıklamalar doğrultusunda kredilerin vade ve limit sınırları için gösterilen ayrıcalıklar 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı. İnternet bankacılığı hareketlerinde ise kimlik doğrulama adımında eğer çift taraflı doğrulama bulunmuyorsa ilk önce PIN, sonrasında güvenlik sorusu gibi bilgiler girilerek beraberinde kimlik doğrulama işlemi yapılacak.

Kredi ve kredi kartı ile ilgili çıkan kararlar deprem bölgesinde yer alan 10 ili kapsıyor. Diğer illerde ise kredi kartıyla ilk alışverişin şifre ile gerçekleştirilmesi zorunlu kılındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler