Kar: İflas sebeplerini araştırdık

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası 29. Meslek Komitesi Meclis üyesi Mustafa Yılmaz Kar, firmaları iflasa götüren sebeplerin başında başarısız finans yönetimi ve işadamlarının dizginlenemeyen hırslarının geldiğini söyledi.Trabzon’da iş ve finans dünyasıyla ya

Kar: İflas sebeplerini araştırdık

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası 29. Meslek Komitesi Meclis üyesi Mustafa Yılmaz Kar, firmaları iflasa götüren sebeplerin başında başarısız finans yönetimi ve işadamlarının dizginlenemeyen hırslarının geldiğini söyledi.

Trabzon’da iş ve finans dünyasıyla yapılan anketin sonuçlarını açıklayan Kar, bazen iyi görünümlü bir bilançoya sahip olmasına rağmen firmaların iflasa sürüklenebildiğini söyledi. Firmaları iflasa götüren sebeplerle ilgili yaptığı bir anket çalışmasını paylaşan Mustafa Yılmaz Kar, “İşadamları ve finans dünyasından yöneticilere, örnek 62 firmanın mali tablolarının görünümü üzerinden bir anket yaparak firmaları iflasa sürükleyen sebepleri araştırdık.

‘Firmaların batma sebebleri nelerdir?’ konulu ankete katılan şahısların yüzde 29’u sermaye yetersizliği, yüzde 23’ü beklenti (kısa zamanda servet ve güç edinme eğilimi), yüzde 19’u başarısız finans yönetimi, yüzde 12’si piyasa tecrübesizliği ve yüzde 6’sı müşteri memnuniyetsizliği cevabı verdi” dedi.

Kar, “Hırs, işadamlarını iflasa götüren çok etkili bir sebep olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle hırsını dizginleyemeyen kişi işadamı değil olsa olsa macera adamı olabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi