Kamu personeli için sınav!

Kamu kurumları eleman alımı için ardı ardına sınav düzenliyor. Bu kurumlar arasında 500 vergi denetmen yardımcısı alımı için sınav açan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı dikkat çekiyor. Giriş sınavına, başvuru şartları uygun olan ve KPSS 49 puan t

Kamu personeli için sınav!

Kamu kurumları eleman alımı için ardı ardına sınav düzenliyor. Bu kurumlar arasında 500 vergi denetmen yardımcısı alımı için sınav açan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı dikkat çekiyor.
Giriş sınavına, başvuru şartları uygun olan ve KPSS 49 puan türünden 75 ve daha üzeri puan alan kişilerden, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 4000 kişi alınacak.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı giriş sınavının yazılı bölümü 21 Kasım 2009 tarihinde Ankara'da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Gelir İdaresi Başkanlığı (www.gib.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.
Başvurular, 19 Ekim 2009 tarihinde başlayıp 30 Ekim 2009 tarihinde sona erecek.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda G.İ.H. sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 12 adet "uzman yardımcısı" ve araştırma birimlerinde görevlendirilmek üzere G.İ.H. sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 3 adet "uzman yardımcısı" ve A.H. sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 2 adet "uzman hukukçu yardımcısı" kadrosunda görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak yeter sayıda aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacak.

Giriş sınavının yazılı aşaması 7-8 Kasım 2009 tarihlerinde yapılacak. Bu aşamada başarılı olanlar, kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Dış Ticaret Kontrolörleri Kurulu Başkanlığınca açık bulunan 5 adet stajyer dış ticaret kontrolörü kadrosu için 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde Ankara'da Stajyer Dış Ticaret Kontrolörlüğü Giriş Sınavı yapılacak. Giriş Sınavı; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Dış Ticaret Kontrolörleri Kurulu Başkanlığınca yapılacak "yazılı" ve "sözlü" sınavlardan oluşacak.

TRT'ye 180 kişi alınacak

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT), sınavla 180 yeni personel alacak. 26 Ekim'de başlayacak başvurular, 9 Kasım'da sona erecek. Sınava, kurumun merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmiş olanlar başvurabilecek.

Belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, başvuru işlemlerini TRT'nin internet adresi "www.trt.net.tr" üzerinden yapacak. Şahsen veya diğer yollarla yapılanlar ile kurumun 27 Ekim 2008-02 Kasım 2008 tarihleri arasındaki sınavında başarısız olanların başvuruları dikkate alınmayacak.

Sınavla, 10 stajyer spiker, 40 stajyer muhabir, 60 prodüksiyon hizmetleri ağırlıklı çalışmak üzere yapım ve yayın görevlisi, 15 kurgu ağırlıklı çalışacak yapım ve yayın görevlisi, 15 ses ağırlıklı görev yapacak yapım ve yayın görevlisi, 20 ışık ağırlıklı iş yapacak yapım ve yayın görevlisi ve 20 resim seçici ağırlıklı görevde bulunacak yapım ve yayın görevlisi kadrolarına personel alınacak.

Çalışma Bakanlığı'na 63 kişi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda açık bulunan 63 (22 sosyal, 41 teknik) adet iş müfettişi yardımcılığı kadrolarına, Ankara'da yapılacak sınavla iş müfettişi yardımcısı alınacak. Başvurular 19 Ekim 2009 günü başlayacak, 3 Kasım 2009 günü çalışma saati bitiminde sona erecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 20 adet 7. derecede stajyer kontrolör kadrosuna atama yapılmak üzere "Stajyer Kontrolör Giriş Sınavı" yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler