İşte LPG'deki zammın nedeni!

Otogaz (LPG) satış fiyatlarına dünden geçerli olmak üzere litrede ortalama 29 ile 31 kuruş arasında zam yapıldı. Böylece LPG'ye bir seferde yapılan en büyük zam gerçekleşti. Fiyat 3.14-14 liraya kadar çıktı.Zammın nedeni olarak ise Suudi Arabistan'ın devl

İşte LPG'deki zammın nedeni!

Otogaz (LPG) satış fiyatlarına dünden geçerli olmak üzere litrede ortalama 29 ile 31 kuruş arasında zam yapıldı. Böylece LPG'ye bir seferde yapılan en büyük zam gerçekleşti. Fiyat 3.14-14 liraya kadar çıktı.

Zammın nedeni olarak ise Suudi Arabistan'ın devlet şirketi Saudi Aramco'nun LPG'nin hammaddeleri olan propan ve bütan fiyatlarını sert şekilde yükseltmesinin LPG fiyatlarını artırdığı belirtildi. Saudi Aramco, aralık kontratlarında propan fiyatını ton başına 225 dolar artırarak 1100 dolara, bütan fiyatını ise ton başına 310 dolar artırarak 1225 dolara çıkardı. Suudi Arabistan'ın fiyatları artırması Akdeniz çanağındaki tüm LPG ihracatçılarının da fiyatlarını yükseltmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi