Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor!

Çiftçilere tarımsal desteği yakında açıklaması beklenen Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığında.

Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, hayvancılıkta aile işletmesini artırmak için kredi desteğini sağlayacaklarını duyurdu. Bakanlık, hazırladıkları eylem planıyla işletme sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Ülke genelindeki çiftçileri tarımsal destek ödemelerini önümüzdeki günlerde duyurması beklenen Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretimde üreticilere destek vermek için de harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, hayvancılıkta aile işletmelerini artırmaya yönelik eylem planını çok yakın zamanda açıklayacaklarını söyledi. Burdur'da Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Gümen, son dönemde hayvan hareketliliğiyle ilgili ciddi önemler aldıklarını ifade etti.Şap hastalığının geçen yıl ciddi ekonomik zararlara sebep olduğunu hatırlatan Gümen, resmi kayıtlara göre ilk şap hastalığının Burdur'da tespit edildiğini bildirdi.

'HAYVAN HAREKETLİLİĞİNİ KONTROL EDECEĞİZ'
Gümen, havyan hastalıklarının yayılmaması için önlemler aldıklarını dile getirerek, "Hayvan hareketliliğini kontrol altına almak için yol kontrol noktaları oluşturmaya başladık. Bu noktalarla tüm hayvan hareketliliğini kontrol edebilir hale geleceğiz. O zaman hastalık nerede çıktıysa o bölgede kalacak ve bütün enerjimizi oraya vereceğiz" dedi.

'İŞLETMELER İÇİN BANKA KREDİLERİ VERECEĞİZ'
Hayvancılıkta aile işletmesini artırmaya yönelik eylem planını da yakın zamanda açıklayacaklarını aktaran Gümen, "Amacımız işletme sayısını iki katına çıkarmak. Bu konuda özel desteklerimiz olacak, daha fazla banka kredileri vereceğiz. Bir şekilde hayvancılıkta hastalıkları aşağıya indirip, üretimi artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

KIRSAL KALKINMADA YENİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR
Buradan AK Parti İl Başkanlığına geçen Gümen, Burdur'un tarım ve hayvancılık şehri olduğuna işaret ederek, "Burdur Gölü gerçekten iç acıtıcı. Burdur'a gelirken gördüğümüz göl manzarası giderek ortadan kalkmış. Artık neredeyse merkezin ortasında kalmış. Bununla ilgili ne yapılabilecekse çalışmaları yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.Gümen, kırsal kalkınmada yeni projelerin hayata geçirileceğini belirterek, gençleri tarım ve hayvancılığın içinde tutmaya çalıştıklarını, buna yönelik desteklerin süreceğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi