Güney Koreli implant firması Türkiye'ye geliyor

Güney Koreli implant firması Türkiye'ye sağlık yatırımına geliyor.

Güney Koreli implant firması Türkiye'ye geliyor

Güney Kore merkezli dünya çapında önde gelen diş implantı üreticisi MegaGen, Türkiye'ye büyük bir yatırım yapma kararı aldığını duyurdu. Firma, ilk etapta 15 milyon dolarlık, beş yıl içinde ise toplamda 100 milyon dolarlık bir yatırım planlıyor. Türkiye'de İstanbul'a kurulacak olan fabrika, MegaGen'in Güney Kore dışındaki ilk üretim tesisi olacak.

guney-koreli-implant-firmasi-turkiyeye-geliyor.webp

MegaGen, implantlarının yanı sıra diş hekimi koltukları, görüntüleme sistemleri ve bu alana özgü yazılımlar üretmekte ve dünya genelinde 120'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Şirketin CEO'su Kwang Bum Park, yatırım kararlarını açıklarken, diğer firmaların aksine ABD ve Avrupa yerine gelecek potansiyeli gördükleri için Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti.

Park, İstanbul'daki fabrikada Kore'deki üretim tesislerinde olduğu gibi robotik sistemlerle akıllı üretim yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, "Made in Türkiye" etiketiyle Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihracat yapmayı planladıklarını ve Türkiye'nin medikal turizm alanındaki popülerliğinden faydalanarak ürünlerini daha geniş bir kitleye tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

Şirket, Türkiye'deki yatırımının ilk aşamasında bir üretim bandı ile başlayıp, sonuçlara göre genişlemeyi ve Türk devletinin desteği ile daha büyük bir fabrika kurmayı planlıyor. MegaGen ayrıca, Türkiye'deki tesisinde dünyanın dört bir yanından gelen diş hekimlerine eğitimler de vermeyi planlıyor.

guney-kore-implant.webp

İlerleyen dönemde, Türkiye'den İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Afrika ülkelerine ihracat yapmayı hedefleyen MegaGen, diş hekimlerinin ihtiyaçlarını bilerek en doğru ürünleri ürettiklerini ve "Made in Türkiye" etiketiyle tüm ürünlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

MegaGen'in bu yatırım kararı, diğer Güney Koreli firmaların da Türkiye'ye ilgisini artırabilir. CEO Park, MegaGen'in ardından daha fazla Güney Kore şirketinin Türkiye'ye yatırım yapacağını ve Türkiye'nin yatırımlar için giderek daha cazip bir hale geldiğini düşünüyor. MegaGen, dental pazarda dünya sıralamasında 8. sırada yer almakta ve 2030'a kadar 3. sıraya yükselmeyi hedefliyor. Park, bu hedefe ulaşmak için AR-GE'ye önem verdiklerini ve dijital ürünler ile inovasyon üzerine odaklanacaklarını ifade etti.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki tarihi bağlara da değinen Park, iki ülkenin karşılıklı olarak birbirine yardımcı olduğunu ve Türkiye'yi "kardeş ülke" olarak gördüklerini belirtti. CEO Park ve MegaGen Türkiye CEO'su Cem Dergin, ziyaretlerinin bir parçası olarak Güney Kore'nin Busan kentindeki BM Anıtsal Mezarlığı'nda yer alan Türk Şehitliği'ni ziyaret etti ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler