Gümüşün değerinde dikkat çeken artışlar yaşandı!

Doların uluslararası piyasalarda değerinin yükselmesi ve jeopolitik risklere bağlı olarak kıymetli metallerde gerileme yaşandı.

Gümüşün değerinde dikkat çeken artışlar yaşandı!

Fed’ten gelen şahin mesajların azalması ile beraber metal fiyatlarında bir yükselme gözlendi. Kıymetli metaller salı günü gözle görülen bir artış kaydetti. Gümüş bugün yüzde 5’ten fazla değer kazanırken kurşun yüzde 6,5, paladyum ise yüzde 5,8 arttı.Kıymetli metaller güne altında olduğu gibi yükselişle başladı. Özellikle gümüşün değerinde dikkat çeken artışlar yaşandı. Buna dolarda yaşanan durgunluğun neden olduğu belirlenirken, altında da yükselmeler söz konusu oldu.

GÜMÜŞ YÜZDE 5 DEĞER KAZANDI
Güne yüzden 5’ten fazla kazançla başlayan gümüş, 20 doların üzerini test etti. Zaman zaman fiyat dalgalanmaları yaşayan kıymetli metal, 10 Ekim tarihinden itibaren en iyi performansını sergiledi.  Bu hafta Çin ekonomik göstergelerinin yeterli seviyede olmaması emtia grubunda değerlendirilen metaller için olumsuz bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Buna karşın dolar endeksinde yaşanan gerileme metal fiyatlanmalarında yükselişlerin yaşanmasını sağladı. Bu durumdan altın da yararlandı. Gram fiyatı yüzde 1 artışla 992 liraya kadar çıktı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi