Emeklilerin 3 aylık enflasyon farkı netleşti! O tarihte yansıtılacak

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekliler için üç aylık enflasyon farkı belli oldu.

Emeklilerin 3 aylık enflasyon farkı netleşti! O tarihte yansıtılacak

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin üç aylık enflasyon farkı da netleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayında enflasyonun aylık yüzde 3,16 olarak ölçüldüğünü duyurdu. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri, mart ayı için yüzde 3,16 enflasyon farkına hak kazandı.

Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için de yüzde 4,53 enflasyon farkı alacak emekliler, bu oranlar birikimli olarak hesaplandığında ise yüzde 15,05’lik zam alacak ancak emeklilerin maaşına bu zam temmuz ayında yansıtılacak. Bu sebeple nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklinin zamları da kesinleşmiş olacak.

Memur ve memur emeklisinde sistem farklı

Toplu sözleşme gereği memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Kaynak:Doviz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi