Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bakan Tarih verdi!

Emeklilere bayram öncesi 3 bin TL ikramiye müjdesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayramdan önce ödeme yapılacağını, Bağ-Kur ve SSK prim günlerinin eşitleneceğini açıkladı.

Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bakan Tarih verdi!

Türkiye'nin dört bir yanından emeklilere bayram sevinci erken geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin lira olarak belirlendiği ve bayram öncesinde hesaplara yatırılacağı müjdesi verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, ödeme günlerinin planlandığını ve yasanın Meclis'ten geçtiğini belirtti.

Ödeme Günleri Planlanıyor

Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgiye göre, bayram ikramiyeleri ile ilgili yasa tasarısı Meclis'ten geçmiş durumda. "Hayırlı olsun" diyerek emeklilere seslenen Işıkhan, ödeme günlerinin planlandığını ve bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

"Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz" diyen Işıkhan, gelecek dönemde daha iyi hizmetler sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'lu emeklilerin sigorta prim gün sayısının, SSK'lılarla eşitlenmesi konusunda da müjdeler verdi. Seçim sonrası bu konuda çalışma yapılacağını belirten Işıkhan, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii," dedi.

İstihdamı artırma ve kayıt dışılığı azaltma hedeflerinin önemine değinen Işıkhan, ayrıca Emekliler Yılı kapsamında emeklilere yönelik desteklerin süreceğini ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynak:Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler