Döviz kurlarında yükseliş! Gözler TCMB'nin faiz kararında

Piyasalar, haftaya Dolar ve Euro'da yükselişle başladı. Yurt içinde ise gözler bu hafta TCMB tarafından açıklanacak faiz kararına çevrildi.

Döviz kurlarında yükseliş! Gözler TCMB'nin faiz kararında

Türkiye finans piyasaları, haftaya dolar ve euroda görülen değer kazanımlarıyla başladı.

Dolar, haftanın ilk iş gününde 30,8700 TL seviyesinden işlem görürken, euro da 33,3050 TL'lik bir değere ulaştı.

Bu gelişmeler, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizinde beklenen indirimleri ne zaman yapacağına dair spekülasyonlar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta açıklayacağı faiz kararı etrafında şekillendi.

Geçtiğimiz Cuma günü, doların yüzde 0,4'lük bir artışla 30,8425 TL'den kapanması, yeni haftaya olan yükseliş beklentilerini güçlendirdi. Saat 10.20 itibarıyla doların 30,8700 TL, Euro'nun ise 33,3050 TL'den işlem görmesi, döviz piyasasındaki hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor. Sterlin de değer kazanarak 38,9720 TL seviyesine ulaştı.

Bu arada, dolar endeksi yüzde 0,1'lik bir düşüşle 104,2 puana geriledi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA!

Türkiye'de ise finansal gündemin merkezinde TCMB'nin faiz kararı var. AA Finans'ın yaptığı ankete göre, ekonomistler TCMB'nin politika faizini bu haftaki toplantısında değiştirmemesini bekliyor. Ankete katılan ekonomistlerin medyan yıl sonu politika faizi beklentisi yüzde 36,25 olarak belirlendi.

Analistler, bugünün sakin veri gündemi ışığında, dolar endeksi için 104 ve 103 seviyelerinin destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç olarak izlenmesi gerektiğini belirtiyorlar. TCMB'nin faiz kararının yanı sıra, ABD'deki ekonomik gelişmeler ve Fed politikaları da yatırımcıların radarında olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi