Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

İşte euro, sterlin, brent petrol ve canlı altın fiyatları...

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Amerikan Merkez Bankası FED'in faizleri yükseltmesi piyasalarda beklenen bir hareket olarak gözlemlenirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizi indirmesi dolar/tl kurunun haftanın başlangıcında rekor seviyelerde gezinmesine neden oldu. 10 Ekim 2022 dolar kuru ne kadar oldu? 

Amerikan Merkez Bankası FED'in bu yıl içerisinde üçüncü kez faiz artırımı yapmasının ardından değer kazanan ve neredeyse değerli tüm emtialar karşısında otorite sağlamasının ardından dolar/TL kuru da bir süredir 18,50'nin üzerinde seyrediyordu. 10 Ekim 2022 Pazartesi haftanın başlangıcında da dolar/TL, Euro/TL ve Sterlin seviyesini korudu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İktidarda kaldığım sürece faiz düşmeye devam edecek" açıklamasından sonra dolar kuru fiyatları seviyesini koruyor. 10 Ekim 2022 haftanın başlangıcında dolar/TL kuru 18,57 seviyesinden işlem görürken, euro ise haftaya düşüşle başladı ve 18,06 TL seviyesinden piyasalara giriş yaptı.

FED İLE TCMB FARKLI GÖRÜŞLERDE
Fed'den ilham alan tekliflere ek olarak, Amerikan Dolar Endeksi, Rusya-Ukrayna ve Çin-Amerika mücadelesi nedeniyle ekonomik yavaşlamayı çevreleyen karamsarlığın ortasında riskten kaçınma havasını da destekliyor.

Bu kapsamda, Wall Street göstergeleri kırmızıyla kapanırken S&P 500 Vadeli İşlemleri üst üste dördüncü gün düşerken ayın en düşük seviyesini 3.630'a çıkardı, en geç gün içi %0.40 düşüşle. Bununla birlikte, ABD 10- Hazine tahvilleri, %3.90 civarında duraklamadan önce son sekiz hafta art arda yükseldi.

İleriye dönük olarak, Türkiye'de Sanayi Üretimi ve İşsizlik Oranı gibi ikinci kademe ekonomiler yayımlanacak, ancak Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Tutanakları ve Perşembe günkü ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kısa vadeli yönler için çok önemli olacak. Bununla birlikte, para politikası eylemleri söz konusu olduğunda TCMB Fed'den uzaklaştıkça boğaların dizginleri tutması muhtemel.

CANLI ALTIN FİYATLARI
Altın fiyatları da hafta başlangıcında kısmi düşüş yaşıyor. ONS altın, tam altın, çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında gerilemeler gözlemleniyor. 10 Ekim 2022 pazartesi altın kuru fiyatları şu şekilde:

ONS Altın        1688.7300    %-0.38    
Gram Altın       1008.8710    %-0.57    
Çeyrek Altın     1659.1718    %-0.93   
Yarım Altın       323.3866    %-0.93    
Tam Altın          6616.5147    %-0.93    
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi