Dolar savaşında yeni hamle!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "1 dolar 1 TL olsaydı Türkiye için büyük bir risk oluşurdu" dedi.Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Merkez Bankası’nın birinci önceliği enflasyonun oldukça düşük seviyede ve istikrarlı olması" dedi.Merkez Bankası Başk

Dolar savaşında yeni hamle!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "1 dolar 1 TL olsaydı Türkiye için büyük bir risk oluşurdu" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Merkez Bankası’nın birinci önceliği enflasyonun oldukça düşük seviyede ve istikrarlı olması" dedi.Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "cari açığa ilişkin aldığımız tedbirlerin hepsi cevap verdi ve başarıya ulaştı" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2012’nin TL’nin dünyada en çok güçlenen, en çok değerlenen paralarından birisi olduğu bir yıl olacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2012 yılında TL’ye yatırım yapanların hep kazanacağını kaydetti.Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Merkez Bankası bu yıl TL’nin değer kazanmasına izin verecek" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, cari açığın aşırı kredi büyümesinden kaynaklandığını ve aşırı kredi büyümesini kademeli olarak yavaşlatmayı başardıklarını bildirdi.Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye’ye finansman gelmeye ve TL’nin değer kazanmaya devam edeceğini bildirdi.

Başçı, Merkez Bankasının bu yıl TL’nin değer kazanmasına izin vereceğini kaydederek, enflasyonun şu anda dış dengeye, cari açığa göre daha öncelikli bir problem alanı olduğunu söyledi. Başçı, enflasyonun çift haneli rakama çıktığını ve arzularının enflasyonun en kısa zamanda önce tek hanelere inmesi ve yıl sonunda yüzde 5’lik hedefe yaklaşması olduğunu kaydetti. Başçı, "Herkes görsün fiyat istikrarını sağlamak Merkez Bankasının temel önceliğidir ve gerektiği zaman hemen yapar, burada hiçbir problem olmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi