Çayda haksız rekabet uyarısı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, ''Ülkemizdeki kuru çay üretiminde gerekli denetimler yapılamadığı için haksız rekabet önlenememektedir'' dedi. Köleoğlu, beraberinde Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan'la TTB Salonunda

Çayda haksız rekabet uyarısı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, ''Ülkemizdeki kuru çay üretiminde gerekli denetimler yapılamadığı için haksız rekabet önlenememektedir'' dedi.

Köleoğlu, beraberinde Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan'la TTB Salonunda Çay Kanunu tasarısıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye'de 70 yıldır çay üretildiğini ve dünyada tüketim açısından ilk 5 ülke arasına girmeyi başardığını belirten Köleoğlu, ''2 milyar liranın üzerinde bir ekonomik hacme ulaşan çay sektörü, bilindiği gibi 1983'e kadar devletin tekelinde bulunmuş, bu tarih de çıkarılan tek sayfalık bir yasa ile özel sektöre açılmıştır'' dedi.

Her yıl yaklaşık 50 bin ton civarında yabancı menşeyli çayın ülkeye kaçak olarak girdiği savunan Köleoğlu, şöyle devam etti:

''Devletin 100 milyon doların üzerinde bir vergi kaybına sebep olmaktadır. Sektörde üretim yapan firmalara da büyük zararlar vermektedir. Ülkemizdeki kuru çay üretiminde gerekli denetimler yapılamadığı için haksız rekabette önlenememektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler