Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı? İşte son durum

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesinin tarihleri merakla araştırılıyor. 2023 ‘ün bitmesine sayılı günler kala“Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı?”5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? soruları sıklıkla araştırılıyor. İşte son durum.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı? İşte son durum

Çalışan emekliye 5 bin TL emekli ikramiyesinde son durum vatandaşlar tarafından araştırtılıyor. Emekliler gözlerini bu konuyla alakalı detaylara çevirmiş durumda. Peki "Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı? Peki Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyene zaman yatacak? İşte son durum…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Aralık’ta yapılan kabine toplantısı ardından çalışan emekliye ikramiye ile ilgili, "Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya da el attık. Çalışan emeklilerimizin de hesabına 5'er bin TL'yi süratle yatıracağız." ifadelerini kullanmıştı.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ayırt etmeden tüm çalışmayan emeklilere 5 bin TL emekli ikramiyesi Kasım ayında belirlenen tarihlerde ödenmişti. Ardından yapılan yeni açıklama ile çalışan emeklilerinde 5 bin TL ikramiyeden yararlanması kararlaştırılmıştı.

PEKİ SON DURUM NE?

Son olarak çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. Bundan yararlanacak olanların aylıkları kesilmeden 5 bin TL ikramiyeden yararlanacak oldukları belirtilmişti. 5 bin TL emekli ikramiyesi düzenlemesi Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere ödemeler için uygulamaya geçecek.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

"Bildiğiniz gibi Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak"

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapılmıştı.

Sürecin tamamlanmasının ardından 4.7 milyon emeklinin faydalanacağı 5 bin TL emekli ikramiyesinin Aralık ayı bitmeden yatması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler