Bitcoin 2024'e büyük sıçrama ile başladı

Bitcoin, 2024'ün ilk günlerinde büyük bir sıçrama yaparak 45 Bin 400 Doları gördü.

Bitcoin 2024'e büyük sıçrama ile başladı

Yeni yılın ilk günlerinde Bitcoin, uzun süredir beklenen bir yükselişe geçerek Nisan 2022'den bu yana görülen en yüksek değere ulaştı. Lider kripto para birimi, 45 bin 400 dolar seviyelerine kadar çıkarak yatırımcılarını sevindirdi. Bu artış, ABD düzenleyicilerinin yakın zamanda Bitcoin borsasında işlem gören fonları onaylayacağına dair artan beklentilerle desteklendi.

bitcoin-2024e-buyuk-sicrama-ile-basladi.webp

Bitcoin ve Genel Kripto Piyasasında Gözle Görülür Artış

Coinmarketcap verilerine göre, Bitcoin dahil olmak üzere küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 5,88 artarak 1 trilyon 740 milyar doları aştı. Bitcoin'in fiyatındaki bu artış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ocak ayı başında onaylanması beklenen 13 Bitcoin spot ETF'si başvurusuyla daha da güçlendi.

Bitcoin'in Yükselişinde Merkez Bankalarının Rolü

Bu yükseliş, büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürerek daha destekleyici bir para politikasına geçiş yapacaklarına dair beklentilerle de destekleniyor. Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana yüzde 60'tan fazla değer kazanarak yatırımcıların yüzünü güldürdü. Ancak, Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolarlık rekor seviyesinden hala uzakta.

bitcoin-2024e-buyuk-sicrama-ile-basladi-001.webp

SEC Kararına Odaklanan Piyasa ve Ethereum'un Yükselişi

Analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin piyasaya sürülmesini, dijital para biriminin daha geniş bir dağıtım ve kabulü için önemli bir adım olarak görüyor. SEC, geçmişte kripto para piyasasının manipülasyona açık olduğunu belirterek birçok Bitcoin spot ETF başvurusunu reddetmişti. Yeni yılda SEC'in olası bir ret kararına verilecek tepki, Bitcoin piyasasında önemli bir etki yaratabilir.

Öte yandan, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5'ten fazla değer kazanarak 2 bin 380 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak kendi rekorunu kırmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler