Bayram ikramiyelerini artıracak teklif TBMM'ye geliyor!

Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaracak 8. Yargı Paketi bu hafta TBMM'ye geliyor.

Bayram ikramiyelerini artıracak teklif TBMM'ye geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftada, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeyi ele alacak.

Bayram ikramiyelerini yüzde 50 artırarak 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltecek olan madde, içerisinde birçok yeniliği barındıran 8. Yargı Paketi'yle birlikte Genel Kurul'un gündemine geliyor.

YARGI ALANINDA DÜZENLEMELER

Yargı Paketi, yargılama süreçlerine yönelik önemli düzenlemelerin yanı sıra, emekliler için de sevindirici bir haber getiriyor. Paketin içinde yer alan bir maddeye göre, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiye, mevcut 2 bin lira seviyesinden yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacak.

Bayram ikramiyelerini artıracak teklif TBMM'ye geliyor!

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmalarına salı günü başlayacak ve gündemin ilk sırasında bu önemli paketi ele alacak. 8. Yargı Paketi'nde ayrıca, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyenlerin müstakil bir suç olarak değerlendirilmesi, adli para cezasının alt ve üst sınırlarının artırılması gibi düzenlemeler de bulunuyor. Bu düzenlemeler, suçla daha etkin bir mücadele sağlanmasını ve caydırıcılığın artırılmasını amaçlıyor.

Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik desteklerin süresi bir yıl daha uzatılacak ve yargılamanın makul sürede sonuçlandırılmaması durumunda manevi tazminat talepleri Tazminat Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

TBMM'de ayrıca, Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonlarından oluşan Karma Komisyon'un 28 Şubat Çarşamba günü bir araya geleceği ve kamu denetçilerinin faaliyetleri hakkında sunum yapacakları bildirildi. Meclis'te aynı zamanda salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantılarının da yapılması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi