Bankalar pes dedirtti!

Tüketiciler, bankaların ücret uygulamalarından yana dertli. Her işlemden ücret alan bankalar, bunları geri almak için belge toplayan tüketicilere de yüksek fatura çıkarıyor. Dosya masrafını geri almak amacıyla hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine ve

Bankalar pes dedirtti!

Tüketiciler, bankaların ücret uygulamalarından yana dertli. Her işlemden ücret alan bankalar, bunları geri almak için belge toplayan tüketicilere de yüksek fatura çıkarıyor. Dosya masrafını geri almak amacıyla hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine vermek için belge isteyen tüketiciden sayfa başına 80 liraya varan para istendiği ifade edildi.

"800 LİRA TALEP ETTİLER"

Ancak bu paraları da geri almanın mümkün olduğu belirtilerek, tüketicilere "Bu ödemelerin dekontlarını alın" uyarısı yapıldı. Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, "600 liralık dosya masrafını geri almak için harekete geçen bir tüketiciden, bankadan almak istediği 10 sayfalık hesap dökümü için 800 lira ücret talep ettiler. Bu uygulama hukuka aykırı" dedi. Ağaoğlu, bankaların, belge örneğini isteyen tüketicilerin taleplerini yasal olarak karşılamak zorunda olduğunu kaydetti. Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç de, uygulamanın tüketicinin dava açmasını engellemek için yapıldığı söyleyerek, "Bankaya ödediğiniz her ücretin dekontunu alın. Bu masrafları mahkeme geri ödetiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi