Bakan Şimşek'ten kira açıklaması! "Gerileme başladı"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatları ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Şimşek'ten kira açıklaması! "Gerileme başladı"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024'te konut arzı daha da artacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de yer alan 'Kira fiyatları üç yıl sonunda geriledi' başlıklı haberi alıntılayarak kira fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek'in paylaşımı şöyle:

"Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı.

Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak.

Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte."

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler