Bakan Bilgin'den açıklama: Yeni asgari ücret ve sözleşmeliye kadroda son durum

Milyonlarca çalışanın gözü kasım ve aralıktaki düzenlemelere çevrilmişken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret ve sözleşmeli personele kadro ile ilgili açıklama geldi.

Bakan Bilgin'den açıklama: Yeni asgari ücret ve sözleşmeliye kadroda son durum

Sözleşmeliye kadroda son durumu paylaşan Bakan Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin ise komisyonu işaret etti.
Son aylarda peş peşe gelen zamlar, yüksek enflasyon ve artan döviz kurlarıyla birlikte hayat pahalılığı baş gösterdi. Bu enflasyonist sürecin olumsuz etkisiyle vatandaşların alım gücü her geçen gün erirken yılbaşında zam yapılan ve temmuz ayında ara zam ile asgari ücret 5.500 TL'yi buldu. Ancak dünyada ve ülkemizde yaşanan enflasyonist süreç yapılan zamların erimesine, milyonlarca asgari ücretli çalışanın alım gücünün düşmesine neden oldu.

Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını işaret eden hükümet, “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” söylemiyle asgari ücrete yapılacak zamma enflasyon ve ayrıca refah payının ekleneceğini sık sık dile getirirken konuyla ilgili son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklama yaptı.

BİLGİN: HER ŞEYİ KOMİSYONDA KONUŞACAĞIZ
Bakan Bilgin, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.   Bu yıl asgari ücret görüşmelerinin ne kadar süreceği ile ilgili gelen soru üzerine Bakan Bilgin, bu konuların görüşülmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’u işaret etti.

İşveren teşviklerinin de yine komisyonda gündeme geleceğini söyleyen Bakan Bilgin, “Komisyonu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız” dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ
Yılbaşı ve temmuzda yapılan zamlar sonrası milyonlarca asgari ücretli çalışan şimdi ise gözünü aralık ayında başlayacak olan maraton sonrası belirlenecek olan yeni asgari ücret zammına çevirirken kulislerde ise asgari ücretin yılbaşında 9-10 bin lirayı bulabileceği konuşuluyor.

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİŞİ
90 bin taşeron işçi ve yaklaşık 550 bin sözleşmeli personel kadroya geçmeyi bekliyor. Sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili yine son olarak düzenlemenin kapsamını açıklayan Bakan Bilgin, çalışmada son aşamaya gelindiğini bildirmişti. Sözleşmelilerin kadroya geçişine ilişkin çalışma hakkında da son durumu paylaşan Bakan Bilgin, şunları söyledi:

“Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi