Araç sahiplerini sevindirecek gelişme! Motorine indirim

Brent petrol fiyatı piyasalardaki arz ve talep endişesinden dolayı dalgalanmaya devam ediyor.

Araç sahiplerini sevindirecek gelişme! Motorine indirim

21 Ekim’de brent petrol 92.29 dolardan işlem görürken, 22 Ekim’de yukarı yönlü bir seyirle 93,50’ye kadar yükseldi. Fakat, bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına pek yansımadı. Geçtiğimiz gün, 22 Ekim 2022 tarihinde motorinde indirim bekleniyordu. Araç sahiplerini sevindiren gelişme yaşandı ve bugün motorine 1 TL 7 kuruş indirim geldi. Böylece İstanbul’da motorinin litresi 26.34 TL oldu. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları ne durumda? İşte, 22 Ekim 2022 Cumartesi benzin ve motorin fiyatları…Bir yandan Rusya Ukrayna Savaşı brent petrol fiyatlarını etkilemeye devam ederken diğer yandan, OPEC ve OPEC+ grubu, günlük petrol üretimini Kasım ayı itibari ile azaltma kararı aldı. Bu kararın ardından piyasalarda arz ve talep endişeleri brent petrol fiyatlarında dalgalanmaya neden oldu. Gerek brent petrol fiyatlarında değişim ve gerek Dolar/TL’de yaşanan dalgalanma, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. 22 Ekim 2022 tarihinde motorine 1 TL 7 kuruş indirim geldi. Bu indirimin ardından vatandaşlar, artan brent petrol fiyatından dolayı tekrar bir zam gelme korkusu yaşıyor. Peki, motorin, benzin, dizel fiyatları ne kadar? İşte, 22 Ekim 2022 Cumartesi güncel akaryakıt fiyatları…

BRENT PETOL YİNE YÜKSELDİ
Küresel ekonomik yavaşlamayla ilgili arz ve talep endişeleri devam ederken dalgalı seyreden brent petrol fiyatı 22 Ekim 2022’de 93,50 TL’ye yükseldi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasının değiştirilmesi için enflasyonda sürekli bir düşüş görülmesi gerektiğini dile getirmiş ve bundan dolayı Fed'in politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalacağını söylemişti.
Bu açıklamanın ardından Fed’in 1-12 Kasım tarihindeki toplantıda 75 puanlık faiz artırımına gideceği, Aralık ayında ise faizleri aynı ölçüde yükselteceği beklentisi oluştu. Diğer yandan, piyasalarda arz daralmasına yönelik artan endişeler, fiyatları yukarı yönlü hareketlendirmeye devam ediyor.

OPEC 2 MİLYON VARİL AZALTMA KARARI ALDI
OPEC ve OPEC+ grubu, günlük petrol üretimini Kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı ve AB ülkelerinin, Rusya’ya yönelik petrol yaptırımları da arz endişelerini destekliyor. AB, Rusya’dan deniz yoluyla ham petrol tedarikini 5 Aralık tarihinden itibaren, rafine ürün tedarikini ise 5 Şubat tarihinden itibaren kesmeyi düşünüyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ
Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt grubunda en çok motorini etkiledi. Her hafta değişen bir indirim bir zam haberlerinin gelmesinin ardından, motorine yine indirim geldi. 22 Ekim 2022 tarihinen itibaren motorin grubuna gelen 1 TL 7 kuruşluk indirimin ardından, motorinin litresi 26,39 TL’ye düştü.

22 EKİM 2022 CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,65 TL

Anadolu Yakası motorin fiyatı: 26,39 TL

Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,64 TL

Avrupa Yakası motorin fiyatı: 26,39 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,79 TL

Motorin fiyatı: 26,49 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,78 TL

Motorin fiyatı: 26,53 TL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi