Altının ateşi çıktı!

Uluslararası piyasalarda değer kazanan dolara rağmen, altın fiyatları Irak’la artan küresel siyasi riskler nedeniyle yükseldi. Pazartesi Avrupa seansı öncesi 1284 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı 2 haftanın en yükseğine erişti. Altın fiyatı Cuma’y

Altının ateşi çıktı!

Uluslararası piyasalarda değer kazanan dolara rağmen, altın fiyatları Irak’la artan küresel siyasi riskler nedeniyle yükseldi. Pazartesi Avrupa seansı öncesi 1284 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı 2 haftanın en yükseğine erişti. Altın fiyatı Cuma’ya göre yüzde 1’e yakın primli seyrediyor.

Yılbaşından bu yana yüzde 6,5 değer kazanan ons fiyatında uzmanlar yılın ikinci yarısında zayıf seyrin sürmesini bekliyor. Ancak jeopolitik risklerin sarı metalin fiyatında dönemsel sıçramalar yaratabileceğini belirtiyor.

Altın fiyatlarında ilk kritik desteğin 1288 dolar seviyesinde olduğunu belirtiliyor. “Yükselişin devam etmesi halinde 1288 ilk direnç olarak izlenebilir. Bu nokta aşılırsa 1300 psikolojik seviye takip edilebilir. Aksi yöndeki hareketlerde ise Fibonacci düzeltme seviyesi olan 1265 destek olarak görülebilir.”

GCM Forex şirketi de yükselişin devamı için 1285 doların aşılması gerektiğinin altını çiziyor. “una bağlı olarak hedeflenebilecek 1285 seviyesinin geçilmesi yükselişlerin netlik kazanmasına katkı sağlayabilir.    27 Mayıs 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan 1285 seviyesinin geçilememesi, satışların devreye girmesine yol açabilir. Böylece kontrol noktası olan ifade edebileceğimiz 1277 ve kanal alt noktası olan 1270 seviyeleri hedeflenebilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi