Akaryakıta yine zam mı geliyor? Beklentiler ne yönde? İşte detaylar

Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta boyunca yükseliş göstermişti. Bu haftaya ise yüzde 1 değer kaybederek başladı.

Akaryakıta yine zam mı geliyor? Beklentiler ne yönde? İşte detaylar

Brent petrol fiyatındaki düşüş ile birlikte akaryakıta indirim beklentisi oluştu. Fakat, motorine 11 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 39 kuruş zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Brent petrol fiyatındaki artış-azalış ve döviz kurundaki hareketlilik benzin, motorin ve dizel gibi akaryakıt gruplarının litre fiyatına etki ediyor. Brent petrol yeni haftaya yüzde 1 değer kaybetti ve varil fiyatı 96.97 oldu. Buna rağmen, 11 Ekim Salı gününden itibaren motorine 1 lira 39 kuruş zam yapılması bekleniyor. İşte, 10 Ekim 2022 Pazartesi güncel akaryakıt fiyatları…

AKARYAKITA ÜST ÜSTE ÜÇ ZAM
Brent petrol fiyatındaki artış ile akaryakıta üst üste üç zam gelmişti. 4 Ekim 2022 Çarşamba günü benzin fiyatlarına 62 kuruş, motorin fiyatlarına ise 1,10 TL zam yapıldı. Çok geçmeden ise 6 Ekim 2022 Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 74 kuruş, motorine ise 1 lira 39 kuruş zam geldi.

MOTORİNE DÖRDÜNCÜ ZAM
Gelen zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Araç sahiplerini üzecek bir gelişme daha yaşandı. NTV’nin haberine göre; motorine 11 Ekim 2022 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 39 kuruş daha zam bekleniyor.

10 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
Akaryakıta art arda gelen zamlar dur durak bilmiyor. Brent petrol fiyatındaki  yüzde 1’lik değer kaybı, akaryakıt fiyatlarına henüz yansımadı fakat 11 Ekim’den itibaren motorine tekrar zam bekleniyor. Brent petrol seviyesinin tekrar yükselmesi durumunda akaryakıta tekrar zam gelebilir. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de akaryakıt fiyatları ne durumda? İşte, 10 Ekim 2022 Pazartesi benzin ve motorin fiyatları…

İSTANBUL
Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,63 TL

Anadolu Yakası motorin fiyatı: 27,16 TL

Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,60 TL

Avrupa Yakası motorin fiyatı: 27,14 TL 

ANKARA
Benzin fiyatı: 20,76 TL

Motorin fiyatı: 27,26 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 20,76 TL

Motorin fiyatı: 27,26 TL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi