YÖK burs ücretlerinde artışa gitti! İşte yeni rakamlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Doktora Destek Bursu ve Lisans Destek Bursu ücretlerinde artışa gidildiğini açıkladı.

YÖK burs ücretlerinde artışa gitti! İşte yeni rakamlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki yükseköğrenim öğrencilerine yönelik sağladığı finansal destekleri artırdığını duyurdu. Bu kapsamda, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" kapsamındaki destekler, doktora öğrencileri için önemli bir artış gösterdi. Açıklamaya göre, bir işte çalışmayan doktora öğrencileri için aylık burs miktarı 7 bin 500 TL'den 12 bin TL'ye yükseltilirken, çalışan doktora öğrencileri için ise 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı.

"100/2000 YÖK Doktora Bursu", Türkiye'nin öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretimine katkı sağlayacak doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak amacıyla veriliyor. Bu burs, devlet üniversitelerinde doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere sağlanıyor ve YÖK tarafından finanse ediliyor.

Lisans öğrencilerine yönelik desteklerde de artış yaşandı. YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerinin lisans programlarına ilk üç sırada yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu", 1.875 TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında (TEBİP-Lisans) eğitim gören lisans öğrencileri için sağlanan burs miktarı da 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı.

Bu artışlar, ülkede yükseköğretim gören öğrencilere sağlanan maddi desteğin önemini vurgulamakta ve öğrencilerin eğitim hayatlarına odaklanmalarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim