Türkçe dersi sınıf geçme notu arttı! Sınıf geçme puanı kaç oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli yönetmelik değişikliğ ile Türkçe Dersi geçme notu arttı. Okullarda sınıf geçme puanı kaç oldu? cevabı haberimizde.

Türkçe dersi sınıf geçme notu arttı! Sınıf geçme puanı kaç oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik bazı kritik yönetmelik değişikliklerini hayata geçirdi. Bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenlemeler arasında özellikle öğrencilerin ve velilerin dikkatini çekecek olan Türkçe dersi sınıf geçme notu ile ilgili değişiklik oldu. Peki, bu yeni düzenleme ile Türkçe dersi için sınıf geçme notu kaç oldu ve sınıf geçme puanı ne kadar arttı?

Yeni Sınıf Geçme Notu ve Puanı Düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir yer tutan Türkçe dersi için sınıf geçme notu 70'e yükseltildi. Bu değişiklik, Türkçe dersinin öğrenciler açısından taşıdığı önemin altını çiziyor ve dil bilgisi, okuma-yazma becerileri gibi temel alanlarda daha fazla başarıyı teşvik etmeyi amaçlıyor. Diğer dersler için sınıf geçme puanı ise 50 olarak belirlendi. Bu puanların altında kalan öğrencilerin durumları, şube öğretmenler kurulunda ele alınacak ve öğrencilerin sınıf geçip geçmeyecekleri bu kurul tarafından karara bağlanacak.

2023/06/15/universite-sinava-gireceklere-kritik-uyari-ilk-bes-dakikaya-dikkat.jpg

Diğer Yönetmelik Değişiklikleri

Yapılan değişiklikler sadece sınıf geçme notlarıyla sınırlı kalmadı. Öğrencilerin devamsızlık durumlarına dair yeni bir düzenlemeye gidilerek, 5., 10. ve 15. devamsızlık günlerinde velilere bilgilendirme yapılması kararlaştırıldı. Bu düzenleme, öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine katılımını teşvik etmeyi ve velileri daha yakından bilgilendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, öğrencilerin sosyal ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak bir başka düzenleme ile teneffüs sürelerinden en az birinin 20 dakika olması sağlanacak.

Ödül Ölçütlerinde Güncelleme

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere verilecek ödüller için de ölçütleri güncelledi. Türkçe dersi ve diğer dersler için belirlenen 70 ve 50 puanlık sınıf geçme notları, ödül alınmasına ilişkin kriterlerin belirlenmesinde de esas alınacak. Bu güncelleme ile öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra motivasyonlarının da artırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim