Rize'de ek yerleştirme

Rize Üniversitesi, 2009 Öğrenci Seçme Sınavını (ÖSS) kazanamayan bin 307 öğrencinin, ek yerleştirme için üniversitelerini tercih edebileceğini bildirdi. Rize Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) üniver

Rize'de ek yerleştirme
Rize Üniversitesi, 2009 Öğrenci Seçme Sınavını (ÖSS) kazanamayan bin 307 öğrencinin, ek yerleştirme için üniversitelerini tercih edebileceğini bildirdi.

Rize Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) üniversitelere ek yerleştirme takviminin belirlendiği belirtilerek, bu kapsamda 2009 yılı Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) giren öğrencilerden, baraj puanını aşan adayların 5-9 Ekimde ek yerleştirme için başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için hiçbir yüksek öğretim programına yerleştirilmemiş veya açık öğretim fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Ek yerleştirme kontenjanları henüz tam olarak netleşmedi. Ancak üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında 140 bini aşkın boş kontenjan bulunuyor. Rize Üniversitesi olarak bu yıl YÖK'ten talep edilen öğrenci sayısı 4 bin 250 kişiydi. Üniversitemize tahsis edilen öğrenci kontenjanı ise 4 bin 277 oldu. Birinci yerleştirmede üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısı 3 bin 611, kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı da 3 bin 130 olarak gerçekleşti. Böylece boş kalan kontenjanımız bin 147 oldu.''

Açıklamada, Rize Üniversitesinin ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında toplam 9 bin 336 öğrencinin bulunduğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin faaliyete geçmesi ve boş kalan kontenjanların dolmasıyla öğrenci sayısının 10 bine ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler