ÖSYM'nin Düzenlediği 2024 YKS İçin Başvurular 3 Milyonu Aştı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 26 Şubat'a kadar 3 milyonun üzerinde aday başvurdu. 8-9 Haziran'da yapılacak sınav için geç başvurular 5-7 Mart'ta.

ÖSYM'nin Düzenlediği 2024 YKS İçin Başvurular 3 Milyonu Aştı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), adayların yoğun ilgisini çekiyor. 8-9 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan sınav için 26 Şubat'ta sona eren başvuru sürecine 3 milyonu aşkın aday katıldı. Ancak, aday sayısının kesinleşmesi için 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek geç başvuruların sonuçlanması bekleniyor.

2024 YKS, 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayacak ve 9 Haziran Pazar günü, sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) ile devam edecek. Geçtiğimiz yıl 17-18 Haziran'da yapılan 2023 YKS'ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu, bu yılki başvuru sayısı ise bu rakama yaklaşmakla birlikte henüz kesinleşmiş değil.

ÖSYM Başkanlığı, adayların sınav sürecine dair tüm detayları ve güncel bilgileri resmi internet sitesi üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Bu yılki sınavın, üniversiteye giriş sürecinde önemli bir adım olduğu ve adayların hayatlarında yeni bir sayfa açacakları bir dönemeç oluşturduğu belirtiliyor. Adaylara başarılar dileyen ÖSYM, sınav hazırlıklarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve tüm önlemlerin alındığını vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim