Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS Duyurusu: Öğrenciler Belirlenen Okullarda Sınava Girecek

MEB, 2 Haziran 2024'te LGS merkezi sınavı için öğrencilerin kendi okulları yerine belirlenen okullarda sınava gireceğini açıkladı. Başvurular 18-29 Mart'ta e-Okul üzerinden alınacak, sınav ücretsiz olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS Duyurusu: Öğrenciler Belirlenen Okullarda Sınava Girecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının detaylarını açıkladı. Kovid-19 salgını öncesindeki uygulamalara geri dönüş yapılacağı belirtilen açıklamada, öğrencilerin bu yıl kendi okullarında değil, önceden belirlenen okullarda sınavlara katılacağı ifade edildi.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül tarafından yapılan açıklamalara göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 8'inci sınıf düzeyinde öğrenim gören resmi, özel ve imam hatip ortaokulu öğrencileri LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Bülbül, LGS'nin öğrenci yerleştirme işlemlerini kapsayan bir sistem olduğunu, yerleştirme işlemlerinin merkezi sınav, yerel yerleştirme ve yetenek sınavı olmak üzere üç farklı sistemle gerçekleştiğini belirtti.

Ayrıca, Bülbül sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin LGS merkezi sınavına katılımının zorunlu olmadığını vurguladı. Merkezi sınavın başvuruları, 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak alınacak. Başvuru işlemleri sırasında öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği bilgisi paylaşıldı.

Sınavın yapılacağı merkezlerle ilgili olarak Bülbül, pandemi öncesinde uygulanan sistemlere benzer şekilde, öğrencilerin belirlenen okullarda sınavlara gireceklerini, her ilçenin bir sınav merkezi olarak planlandığını ifade etti. Sınav giriş bilgileri ise 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden duyurulacak.

Sınav sorularının ana kaynağının ders kitapları olacağını belirten Bülbül, sınavda 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak hazırlanacağını ve farklı bilişsel düzeylerdeki becerileri ölçecek nitelikte soruların yer alacağını açıkladı. Öğrencilere, ders kitaplarındaki etkinlikler ve yayımlanan örnek sorularla hazırlanmaları tavsiye edildi.

Sınav içeriği ve formatı hakkında da bilgi veren Bülbül, içerikte, sınav sürelerinde veya soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmadığını, geçen yılki uygulamanın aynısı ile sınavın yapılacağını duyurdu. Bu yıl, 8'inci sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konuların sınav kapsamında olacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim