MEB'den müdür atamalarında yönetmelik değişikliği

MEB, yöneticilikten öğretmene dönenlerin yeniden başvurabileceği, branş ve kadın önceliği getiren yönetmelik değişikliğini yayımladı. Özel eğitim ve mesleki alanlarda öncelik verilirken, yöneticilik süresi ve atama koşulları güncellendi.

MEB'den müdür atamalarında yönetmelik değişikliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumları yöneticilik görevlendirmelerine dair yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile öğretmenlikten yöneticilik yapmış olanlar için yeni başvuru ve görevlendirme fırsatları sunuldu. Bu düzenleme, daha önce en az bir yıl yöneticilik yapmış öğretmenlerin, görevlendirme duyuruları sonrasında yeniden yönetici olarak başvuruda bulunabilmelerine olanak tanıyor.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, ilköğretim kurumlarına yönetici atamalarında branş önceliği getirildi. Anaokullarında okul öncesi, ilkokullarda sınıf öğretmenleri ve imam hatip ortaokullarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yöneticilik görevlendirmelerinde öncelik verilecek. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitim kurumlarına yönetici olarak atanacak müdür yardımcıları arasında en az iki kişinin atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenleri arasından seçilmesi zorunluluğu getirildi.

Yönetmelik değişikliği ile ayrıca, kadın öğretmenlere ve belirli alanlarda uzmanlaşmış öğretmenlere yönetici görevlendirmelerinde öncelik tanınması gibi yenilikler de yer alıyor. Bu, özellikle kadın yöneticilerin sayısının artırılması ve alanında uzman yöneticilerin teşvik edilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Yöneticilikten ayrılanların öğretmen olarak atanmalarına ilişkin hükümlerde de değişiklik yapıldı. Dört yıllık görev süresini tamamlamadan ayrılan yöneticiler, boş norm kadro bulunması halinde eski eğitim kurumlarına, bulunmaması durumunda ise ilçe içinde uygun bir eğitim kurumuna atanacaklar. Dört yıllık süreyi tamamlayarak ayrılan yöneticiler ise, ilçe veya il içinde uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim