KTÜ'lü öğrencilere destek sözü!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hibrit (Elektrikli+Benzinli) araç imal etmeyi amaçlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ile KTÜ Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Onur Bu

KTÜ'lü öğrencilere destek sözü!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hibrit (Elektrikli+Benzinli) araç imal etmeyi amaçlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ile KTÜ Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Onur Bulçak ve Süleyman Murat Ak'ı makamında kabul ederek kendilerine destek sözü verdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri Onur Burçak, Süleyman Murat Ak ve arkadaşlarının bu yılki hedefleri, Hibrit (Elektrikli+Benzinli) araç imal etmek. Öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret ederek projeleri için destek istediler.

1-057.jpgKTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin projelerinin ve imalatının Ortahisar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyelerinden yararlandırılması için talimat verdiğini belirten Başkan Genç, "Ortahisar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölye ustalarından Ahmet Sancar ile Atilla Uzun yine ekipte yer alarak her türlü desteği veriyor. Böyle bir bilimsel çalışmanın üniversitemizde yürütülmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu tür bilimsel çalışmaların Ortahisar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağız. Bu çalışmaya sadece bizlerin desteği yeterli olmayacak, Trabzon’un bütün dinamikleriyle bu ekibin yanında olması için Ortahisar Belediye Başkanı olarak elimden gelen tüm gayreti göstereceğim" dedi.

Hedeflerinin Türkiye’de bir ilki başarmak olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan yapılacak olan çalışma hakkında teknik bilgiler verdi. Aslan “TÜBİTAK testlerinden başarıyla geçen Elektro-KTÜ elektrikli araç, 2 TL ile 100 km yol gidiyor. Ortalama saatte 80 km hız yapıyor. Tek şarj ile 100 km gidilirken, şarjın sonuna doğru otomatik olarak benzinli motor devreye girecek ve araç yolda benzinle devam ederken bir yandan da şarj olacak. Böylece şarj için beklenmeyecek. Prototipi yaklaşık 50 bin TL olan bu aracın fiyatı, seri üretimde yarıdan daha da aşağıya düşecek" açıklamasında bulundu.

20140930aw206052_01.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim