KPSS'de 9 hatalı soru!

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözütok, kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapılan ve sonuçları açıklanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavında 9 sorunun hatalı olduğunu ileri sürdü Kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapıla

KPSS'de 9 hatalı soru!

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözütok, kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapılan ve sonuçları açıklanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavında 9 sorunun hatalı olduğunu ileri sürdü

Kopya iddiaları nedeniyle yeniden yapılan ve sonuçları açıklanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavı ile ilgili olarak bir iddia daha ortaya atıldı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Dilek Gözütok, "31 Ekim'de yapılan KPSS Eğitim Bilimleri testinin 9 sorusu hatalı" dedi.

Prof. Dr. Gözütok, 31 Ekim'de tekrarlanan KPSS Eğitim Bilimleri sınavı sorularını incelediğinde 9 sorunun yanlış olduğunu tespit ettiğini söyledi. Sınava giren öğrencilerinin şikâyetleri üzerine soruları incelediğini belirten Prof. Dr. Gözütok, özetle şunları söyledi:

"Öğrenciler 'bu sorularda bir yanlışlık var, siz bize böyle öğretmediniz' diye şikâyette bulundu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde öğretim üyesi olan bir doçent, bir yardımcı doçent ve bölümde master yapan öğrenciler ile kendi bölümümüzle ilgili olan 42 soruyu inceledik.

12 program geliştirme ve 30 öğretim ilke ve yöntemleri sorularından oluşan 42 sorunun içindeki 9 soruda yanlışlıklar bulunuyor. Bu 9 sorunun birkaçının tamamı yanlış, birkaçı iki cevaplı ve geriye kalan soruların da soru kökleri yanlış ifade edilmiş."

'Çok aceleye getirildi'

Prof. Dr. Gözütok, son dönemlerde adına "bilimsel" denilen kitaplarda ciddi yanlışlar olduğunu savundu ve şöyle devam etti:

"Öğretim yöntemleri ile ilgili bilen bilmeyen kitap yazdı. Masteri olmayan hocalar dersler veriyor. Birçok kişi tanınmış kişilerin kitabı okutmak yerine kitap yazdılar. Alan dışı insanlarda böyle kitaplar yazdı. Soruları hazırlayanlar soruları o kitaplardan hazırladık diyebilirler.

Soruları yetişmiş insanlar hazırlamalı ya da bu soruları bilen kişilerin denetiminden geçirilmeli. Bu sınav çok aceleye getirildi."

işte hatalı olduğu belirtilen sorular

Prof. Dr. Gözütok'a göre KPSS Eğitim Bilimleri sınavındaki hatalı sorular şunlar:

- KPSS Eğitim Bilimleri Testi A kitapçığına göre 1'nci soru.

- 6'ncı sorunun B seçeneğinin birinci sütunundaki belirtilen Beceri Testi Geliştirme ifadesi.

- 7'nci soruda C seçeneği doğru olarak belirlenmiştir. ifade hatalıdır.

- 15'inci soruda A seçeneği (Özel hedefler) doğru olarak belirlenmiştir, hatalıdır.

- 16'ncı soruda "Gösteri" seçeneği doğru olarak verilmiştir, hatalıdır.

- 21'inci soruda "Sorunlara karşı ilgili ve duyarlı olma" seçeneği doğru olarak verilmiştir, yanlıştır.

- 24'üncü sorunun soru kökü yanlıştır.

- 28'inci sorunun madde kökü kendi içinde çelişkilidir.

- 33'üncü soruda doğru seçenek C olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim