Kopya iddiasında şok ceza!

"Suç örgütü kurarak, önceden anlaştıkları kişilerin ÖSYM sınavlarında kopya çekmelerini sağladıkları" iddiasıyla yargılanan 30 sanıktan 4'ü toplam 2 yıl 2 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırılırken, çeşitli hapis cezaları verilen 15'inin cezaları ertelend

Kopya iddiasında şok ceza!

"Suç örgütü kurarak, önceden anlaştıkları kişilerin ÖSYM sınavlarında kopya çekmelerini sağladıkları" iddiasıyla yargılanan 30 sanıktan 4'ü toplam 2 yıl 2 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırılırken, çeşitli hapis cezaları verilen 15'inin cezaları ertelendi, 11'inin ise beraatına karar verildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar O.A.U., Ö.F., Z.B. ve S.G.'ü "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 1 yıl 8'er ay hapis, "görevi kötüye kullanmak" suçundan ise 6 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar M.İ., O.C., E.B. ve A.Ş.'i, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 10'ar ay hapis,

"görevi kötüye kullanmak suçuna yardım etmek" suçundan da 3 ay 3'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezaları erteledi.

Sanıklar F.D. ve H.A., "görevi kötüye kullanmak suçuna yardım etmek" suçundan 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezaların ertelenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklar H.Ç., A.D.,O.A., F.M.S., A.D., M.H.Ç., Ş.B. hakkında, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 10'ar ay hapis, "görevi kötüye kullanmak" suçundan ise 6 ay 7'şer gün hapis cezasına hükmetti. Sanıkların bu cezaları ertelendi.

Sanıklar M.Y. ve G.D., "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 10'ar ay hapis, "görevi kötüye kullanmak suçuna yardım etmek" suçundan ise 6 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların bu cezalarının ertelenmesi kararlaştırıldı.

Sanıklar S.G.P., B.V., Z.B, M.D., S.K., E.T., Ö.K., A.Y., M.Ç.P., V.S. ve Y.S.'ın ise üzerlerine atılı suçlardan beraatına karar verildi.

Davanın iddianamesinde, 30 sanığın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek, rüşvet almak ve vermek, rüşvet alma ve vermeye yardım etmek" gibi gerekçelerle cezalandırılmaları isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim