Hedef 50 Bin Yabancı Öğrenci!

Aracınız Ne Renk Olursa Olsun Bu Kalem Çizikleri Kapatıyor!İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Türk Üniversite Sektörü Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Özcan, son yıllarda Türkiye'deki üniversitelerin giderek kalıbının dışına cıktıklarını ve dün

Hedef 50 Bin Yabancı Öğrenci!

Aracınız Ne Renk Olursa Olsun Bu Kalem Çizikleri Kapatıyor!

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Türk Üniversite Sektörü Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Özcan, son yıllarda Türkiye'deki üniversitelerin giderek kalıbının dışına cıktıklarını ve dünya üniversiteleriyle entegre olmaya başladıkalarını ifade etti. Başta giyim özgürlüğü ve meslek liselerinin kat sayı sorunları olmak üzere Türkiye'deki üniversitelerin sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü dile getiren YÖK Başkanı Özcan, yüksek eğitim kurumlarının daha da iyileştirilmesi için yoğun çalıştıklarını ifade etti. Özcan, yurtdışında tanıtımını yapan üniversitelerin yaptıkları harcamaların belli bir kısımını devletten geri alabildiklerini hatırlattı.

Zirvenin organizetörlüğünü yapan özel Sieragency şirketi CEO'su Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğu ise birincisini düzenledikleri etkinliğin hedefinin Türk üniversitelerinin dünyada marka olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Türk üniversitelerinin son dönemlerde atılım içinde olduğunu aktaran Kaykayoğu, tanıtımın önemine vurgu yaptı. Kazakistan'ı zirvenin onur konuğu olarak davet ettiklerini dile getiren Kaykayoğu, iki ülke eğitim ilişkilerinin giderek geliştiğinin altını çizdi.

Daha sonra kürsüye gelen Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümebayev ise ülkesinin böyle büyük bir organizenin onur konuğu olmasında duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ülkesindeki eğitimin kalitesini sıralayan Tümebayev, Kazakistan'da okuma yazma oranının yüzde 99. 5 olduğunu aktardı. Kazak üniversitelerinin dünyada iyi bir yerde olduklarını ifade eden Tümebayev, Türkiye üniversiteleriyle işbirliği yapmak istedikelerinin altını çizdi.

Ülkesinde 28 Türk okulunun eğitim verdiğini hatırlatan Büyükelçi Tümebayev, Kazakistan'ın bu çerçevede çok sayıda uluslar arası olimpiyatta altın madalya aldığını kayd etti.

Zirvede akademisyenler değişik oturumlarda 'Türk Üniversiteleri ve Markalaşma'konusunu masaya yatırdı. Zirveye konuşmacı olarak katılan eski turizm bakanlarındanıBülent Akarcalı da Türk üniversitelerin dünyaya açılması gerektiğinin altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim