Haydi kızlar LİSEYE!

Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje kapsamında köy köy veli ziyaretlerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, aileleri ikna ederek kızların eğitim öğretime kazandırılması için çalışıyor.İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Kelkit’

Haydi kızlar LİSEYE!

Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje kapsamında köy köy veli ziyaretlerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, aileleri ikna ederek kızların eğitim öğretime kazandırılması için çalışıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Kelkit’te 8. sınıfı bitirip Liseye devam edemeyen kız öğrencilerle ilgili kurulan komisyonun çalışması sonucu 101 öğrenci velisi ile 41 köy ve merkezde bire bir görüşülerek okula kazandırılması için yapılan çalışmalarda 20 öğrencinin liselere kaydının yapıldığını söyledi.

Köse, 2009-2010 öğretim yılında mezun olan 306 kız öğrenciden çok azının öğrenimine devam etmediğini, örgün eğitime devam eden, açık öğretime kayıt yaptıran ve yaptıracak olanlarla birlikte yüzde 84 oranında okula kazandırıldıklarını, önceki yıllarda bu oranın yüzde 54 olduğunu ve ilçedeki yurt sorunun çözülmesi ile birlikte bu oranın daha da artacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim