Gümüşhane'de akademik yıl

Gümüşhane Üniversitesi’nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı akademik açılış programı gerçekleştirildi.Bağlarbaşı mahallesinde bulunan ana kampüsteki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekilleri Doç. Dr. Kemale

Gümüşhane'de akademik yıl

Gümüşhane Üniversitesi’nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı akademik açılış programı gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı mahallesinde bulunan ana kampüsteki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Yüksel, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Artvin Çoruh Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi rektörleri, kamu kurum müdürleri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu burada yaptığı konuşmada, üniversiteyi çok önemsediklerini, işadamları ve hayırseverlerin de katkısı ile üniversitenin gelişimini sürdürdüğünü belirterek, “Üniversiteler illere çok önemli katkılar sağlayan, sadece bir öğrenci yetiştiren bir akademik teşekkül olmadığı, aynı zamanda bulunduğu bölgeye sosyal ve kültürel yönden katkı sağlayan çok önemli kuruluşlardır. Özellikle Gümüşhane gibi nüfusça küçük olan illerde bu katkı ve bu etki son derece büyük ve önemlidir. Bu nedenle biz Gümüşhaneliler olarak gerek kamu kuruluşları, gerek sivil toplum kuruluşları Gümüşhane üniversitesini çok önemsiyoruz.” dedi.
Üniversite’nin 2 yıl içinde çok önemli ve hızlı adımla attığının altını çizen Vali Salihoğlu, kamu kaynaklarının birçok ilde yeni kurulan üniversitelerin en iyi şekilde fiziki altyapısının ve donanımın sağlanmasına yetmeyeceğini söyledi. Bu durum karşısında yerel kaynakların her zaman üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olması gerektiğine değinen Vali Salihoğlu, şöyle konuştu:

 


“Gümüşhane’de 18 belediye, 1 il özel idaresi var. Üniversitemizin bütçesi bunların hepsinin bütçesinin toplamından çoktur. Bu Gümüşhane için çok önemli bir ekonomik potansiyel ve güçtür. ”
Üniversite’nin tanıtım filminin sunumu ile başlayan programda halk oyunları gösterilerinin ardından kürsüye çıkan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, 5 yerleşkede, 366 akademik ve 137 idari olmak üzere toplam 503 personel ve yaklaşık 6 bin öğrenci ile daha büyük ve güçlü bir aile olarak yeni akademik yıla başladıklarını söyledi.
Rektör Günaydın’ın konuşmasının ardından konuk rektörler adına konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedii Omay ise her şehre üniversite kurulması fikrine alışmaya çalıştıkları bu günlerde bu fikrin bir hayalci fikir olmadığının bilinmesi gerektiğini belirterek, “300 milyon nüfuslu ABD’de 5 bin 700 civarında üniversite var. Son dönemde yeni üniversite kurmak için gösterilen büyük çabaya rağmen 73 milyonluk Türkiye’de bugün itibarı ile 150 civarında üniversite olması bizim daha yapacağımız çok şeyin olduğunu gösteriyor” dedi.
Programın son bölümünde “İlk Ders” konuğu olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan, “Anayasa ve Özgürlük” konulu konuşmasında Anayasa’nın tarihsel gelişim sürecini anlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim