Bir de rektörler Karadenizli olunca

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yeni eğitim-öğretim yılı açılışı için düzenlenen tören, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Kürsüye çıkan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek'in, sinevizyon

Bir de rektörler Karadenizli olunca

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yeni eğitim-öğretim yılı açılışı için düzenlenen tören, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Kürsüye çıkan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek'in, sinevizyon gösterisinin teknik aksaklık nedeniyle başlamaması üzerine söylediği "Teknik üniversitelerde bu tür teknik sorunlar olmaya başladı. Bir de rektörler Karadenizli olunca daha çok sorun oluyor" şeklindeki sözler, salondakileri güldürdü.

Aksaklık giderilene kadar çareyi salondakilere fıkra anlatmakta bulan rektör, tören sonunda üniversiteden 7.5 yılda mezun olan Bakan Bayraktar'a diploma verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Bayraktar'ın gelişi nedeniyle üniversite ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bakan'ın korumaların, yumurtalı saldırıları ihtimali üzerine yanlarından ayırmadıkları şemsiyeler dikkat çekti.

İki öğrenci, tören öncesi Bakan Erdoğan Bayraktar ile görüşmek ve taleplerini iletmek istedi. Ancak güvenlik güçleri buna izin vermedi. Öğrenciler, alınan önlemler kapsamında kimlik kontrolleri yapılarak içeriye alındı. Üniversite çevresinde görüntü alan basın mensuplarıyla özel güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek kürsüye çıktı. Yüksek, sinevizyon gösterisinin bir türlü başlamaması üzerine bir süre beklemek zorunda kaldı. Rektörün "Teknik üniversitelerde bu tür teknik sorunlar olmaya başladı. Bir de rektörler Karadenizli olunca daha çok sorun oluyor" sözleri, salondakileri güldürdü. Bir süre daha bekleyen Prof.Dr. İsmail Yüksek, gösterinin başlamaması üzerine çareyi fıkra anlatmakta buldu.

Yüksek'in anlattığı Karadeniz fıkrası, salondakileri güldürdü. Prof.Dr. İsmail Yüksek, teknik aksaklığın giderilmesinin ardından konuşmasını gerçekleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan Bayraktar konuşmasında, "Ülkenin neresine giderseniz gidin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olanların yaptığı eserleri görürsünüz. Burada siyaset yapmak istemiyorum ama biz göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı. Bu sayı şimdi 167. Bazıları eleştiriyor. Eleştirilecek tarafları da vardır. İnsanların bir şey esirgemediği tek şey çocuklarıdır. Yurt dışındaki bazı üniversitelerde görüyoruz; orada açtıkları lisan kurslarıyla hizmet veriyorlar ve beyin göçü sağlıyorlar.

Bazıları bu beyin göçüyle de para kazanıyor. Türkiye'de de bu konu için adım atmak üzere gayret sarf ediliyor. Gayretle çalışıp bu dereceye gelmemiz lazım. Küçük illerimizdeki üniversitelerimiz üniversitelerdeki hocalarımızın moralini bozuyor. Kaliteyi aşağı düşürüyor. Kendini iyi geliştiren, iyi eğitim alan lisan öğrenen gençlerimiz, kendi kulvarında kendini geliştiren gençler çok rahatlıkla iş bulacak. Artık ezbere dayalı eğitimi ortadan kaldırmalıyız. Dünyada herkesin gördüğü; Türkiye küresel bir güç

olma yolunda ilerliyor" dedi.

Törenin sonunda Rektör İsmail Yüksek, 1968-1975 yılları arasında üniversiteden 7.5 yılda mezun olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a diploma verdi. Bayraktar, "Ben çok ağır bir işte çalışıyordum. Tam 7.5 senede mezun oldum. Hatta üniversiteden mezun olduktan sonra iki günde bir rüya görüyordum. Acaba bir dersim mi kaldı, mezuniyetimi geri mi alacaklar diye. Şimdi bu diplomayı alarak işi sağlamlaştırdım" sözleriyle salondakileri güldürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim