Ara tatili ne zaman? 9 günlük ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi?

Ara tatili ne zaman? 9 günlük ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi?

Ara tatili ne zaman? 9 günlük ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarda uygulanan ara tatil takvimini açıkladı. Buna göre, öğrenciler nisan ayında ikinci ara tatili için bir kez daha tatil yapma fırsatı bulacak. Bu tatil, dönemin zorlu sınav takviminin ardından öğrencilere dinlenme imkânı sunacak.

İlk dönem ara tatili geçtiğimiz yıl 11 Kasım'da başlamış ve 20 Kasım'da sona ermişti. Şimdi gözler ikinci dönemde gerçekleşecek ara tatile çevrildi. MEB tarafından yapılan duyuruya göre, 9 günlük ikinci ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ancak bu yıl ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı ile aynı döneme denk geliyor, bu durum tatil planlarını etkileyebilir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın birinci gününün 21 Nisan Cuma'ya, son gününün ise 23 Nisan Pazar'a denk geldiğini belirtti. Bakan Tekin, Ramazan Bayramı nedeniyle hafta sonu tatiliyle birleşen bayram tatili sebebiyle öğrencilerin ek tatil yapmayacağını ifade etti.

Ara tatilin kaldırılması yönünde bir planın olmadığını vurgulayan Bakan Tekin, ara tatillerle ilgili yapılan ankette, tatillerin işlevselliği ile ilgili rutin bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Tekin, Türkiye'nin farklı iklim koşullarına sahip bir ülke olduğunu belirterek, ara tatil uygulamasının bölgelerin iklim şartlarına göre tarihlerinin düzenlenebileceğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim