AÖF sınav tarihi ne zaman? AÖF vize tarihi belirlendi

AÖF sınav tarihi belli oldu. Öğrenciler haberin detayından öğrenebilirsiniz...

AÖF sınav tarihi ne zaman? AÖF vize tarihi belirlendi

Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler kayıt ve ders yenileme işlemlerinin ardından " AÖF sınav tarihi ne zaman? " sorusuna yanıt arıyordu. Sınavların tarihleri yayınlanan akademik takvimde açıklandı. 

Güz Dönemi ilk AÖF sınavı 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar günleri gerçekleştirilecek. Sınavlar her iki günde saat 09.30 ve 14.00'te yapılacak. AÖF dönem sonu sınavı ise 14 Ocak Cumartesi ve 15 Ocak Pazar günü yapılacak. Böylece Güz dönemi sona erecek.

İlk dönemin ardından Bahar dönemi için kayıtlar 13 Şubat Pazartesi günü başlauacak ve 10 gün sürecek. 24 Şubat Cuma günü sona erecek olan kayıt tarihi için mazeretli kayıt tarihi ise olmayacak. Bahar Dönemi ilk sınavı 15 Nisan Cumartesi ile 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavı ise 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Ayırca 2016-17 öğretim yılı tek ders sınavı 15 Temmuz'da yapılacak.


ARTIK 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Bugüne kadar AÖF sınavlarında uygulanmayan bir sistem bu yıl itibariyle uygulamaya koyuluyor. KPSS vb. sınavlarda alışık olduğumuz 4 yanlış 1 doğruyu götürür sistemi artık AÖF sınavlarında da geçerli olacak. Bu nedenle öğreniler çok daha fazla dikkatli davranmak durumunda kalacak.

Konuyla ilgili yapılan resmi açııklamada şu ifadeler kullanıldı;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir. Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarakhttps://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkânlar seferber edilerek Türkiye’nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir. Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

Bu değişikliğin ardından sınavlarda her soru için 5 şık olacak. Her 4 yanlışta ise 1 doğru cevap silinecek. Geride kalan doğru cevaplar ise net puanı ortaya koyacak. Bu değişikliğin yanı sıra Çan Sistemi'nde ise bir değişiklik yapılmadığı kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim