AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) vize sınavları, hafta sonu günlerinde, yani Cumartesi ve Pazar günleri yapılıyor. Bahar dönemi ara sınavları için öğrenciler, AÖF sınav giriş belgesi alarak sınava katılma hakkı kazanıyorlar. Bu vize sınavları, öğrencilerin genel not ortalamasına yüzde otuz oranında katkı sağlayacak. Sınav sürecinde olan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını büyük bir merak içinde bekliyorlar. Şu an için AÖF sınav sonuçlarının ne zaman duyurulacağına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak geçmiş yılların işleyişine göre, sınav tarihlerinden itibaren yaklaşık on beş gün içinde sonuçların açıklanması bekleniyor. Nisan ayının ilk haftasında AÖF ara sınav sonuçlarının ilan edilmesi öngörülüyor.

Sınav soru ve cevapları ise genellikle sınavların yapıldığı 23-24 Mart tarihlerinden bir hafta sonra yayınlanır. AÖF bahar dönemi ara sınavlarının başlangıç saatleri ise şöyle: 23 Mart Cumartesi günü sabah 09.30'da ilk oturum, aynı gün içinde saat 14.00'te ikinci oturum gerçekleşecek. 24 Mart Pazar günü ise sınav saat 15.00'te başlayacak. Her bir ders için adaylara 20 soru yöneltilir ve sınav süresi olarak 30 dakika verilir.

Sınav giriş belgesine erişim için Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesi anadolu.edu.tr üzerinden öğrenci yönetim sistemine girilir. Sınav giriş belgesinde, öğrencinin sınava gireceği okulun ismi, adresi, sınıfı ve sıra numarası gibi bilgiler bulunur.

AÖF sınav sonuçlarını sorgulama işlemi, https://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi üzerinden, öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve kendilerine özel şifreleri ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim