ALES başvuruları başladı mı? ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları başladı mı? ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

ALES başvuruları başladı mı? ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları başladı! Akademik kariyer hedefi olan öğrenciler bugünden itibaren ALES/1 başvurusunu ÖSYM ekranı üzerinden yapabilirler. Her yıl 3 kez düzenlenen yüksek lisans ve doktora adaylarının başvurduğu Akademik Personel ve Lisansüstü Sınavı için son başvuru tarihi 11 Mart olarak duyuruldu. İşte ÖSYM AİS ile 2024 ALES başvuru ekranı ve başvuru ücretine ilişkin detaylar:

ALES NE ZAMAN?

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1), 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvuruları, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 1 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler 2024-ALES/1 Kılavuzu'nda yer almaktadır.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES sınav başvuru ücreti 490 TL'dir.

Ödeme Yerleri: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim