2024 ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

2024 ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

2024 ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yüksek lisans ve doktora adayları için kritik öneme sahip Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) başvuru ve sınav tarihlerini duyurdu. 21 Nisan 2024'te gerçekleştirilecek olan ALES için başvurular, 1 Mart Cuma günü itibarıyla kabul edilmeye başlandı.

Başvuru Süreci ve Yöntemleri

ALES'e başvuru yapacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası (AİS) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilirler. Başvurular, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. ALES'e katılmayı planlayan adayların başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve belirtilen süre içinde işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Başvuru Ücreti ve Ödeme Bilgileri

2024 ALES başvuru ücreti 490 TL olarak belirlendi. Adaylar, başvuru ücretini Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Bankası'nın belirli kanalları üzerinden yatırabilecekler. Ayrıca, ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden de ödeme yapılabilecek.

ÖSYM'den Adaylara Hatırlatma

ÖSYM, ALES başvuruları hakkında adaylara önemli hatırlatmalarda bulunuyor. Adayların, başvuru işlemlerini son güne bırakmamaları ve başvuru kılavuzundaki tüm bilgileri dikkatlice incelemeleri öneriliyor. Sınavla ilgili detaylı bilgi ve güncel duyurular, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim