Yine bahanesi var ABD'nin

 Ortadoğu'daki cehennem ateşi dinmek bilmiyor. İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırı eylemi planladığı ve çok yakında vurabileceği giderek daha sık gündeme gelirken, ABD'nin "bir yıl bekle İran'ı ben vuracağım" önerisini götüreceği ile

Yine bahanesi var ABD'nin

 

Ortadoğu'daki cehennem ateşi dinmek bilmiyor.

 

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırı eylemi planladığı ve çok yakında vurabileceği giderek daha sık gündeme gelirken, ABD'nin "bir yıl bekle İran'ı ben vuracağım" önerisini götüreceği ileri sürülüyor.

 

SON TARİH... 

Buna göre, ABD Başkanı Barack Obama, Eylül sonu ya da Ekim başında New York'ta veya Washington'da İsrail Başbakanı Binyamin Nethanyahu ile biraraya gelecek. Başkan Obama'nın, "Diplomatik girişimlerin Haziran 2013'e kadar bir sonuç üretememesi halinde İran'ı ben vuracağım" şeklinde Başbakan Nethanyahu'ya güvence vereceği iddia ediliyor.

 

İsrail çıkışlı haberlerde, Başkan Obama'nın, ABD'deki 6 Kasım seçimlerinden önce İsrail'in İran'a saldırmasını önlemek amacıyla bu tür bir teklifte bulunabileceği gündeme getirildi. İsrail'in ne yapacağını ise bu aşamada kimse bilmiyor. İsrail'in sık sık savaşı gündeme getirerek, ABD'yi yakında İran'ı vurmaya zorlamayı amaçladığını belirtenler var.

 

ABD Yönetimi, İran'ın halen doğrudan tehdit edici bir nükleer silah programı bulunmadığı görüşünde. Eski Mossad Başkanı Meir Dagan gibi İsrail'de de bu görüşe katılanlar ve doğrudan bir askeri saldırı yerine gizli operasyonlar yapılmasını savunanlar bulunuyor.

 

SAVAŞ SUÇU!

Washington'daki bazı uzmanlar ise, nükleer silah programı olmayan bir İran'a yapılacak saldırının "savaş suçu" olacağına dikkat çekiyorlar.

 

SAVAŞ KAÇ GÜN SÜRER?

Öte yandan, yakında Çin'e büyükelçi olarak gidecek olan İsrail İç Güvenlik Bakanı Matan Vilnai "savaşa hazır" olduklarını söyledi. Vilnai, yapılan değerlendirmelere göre, İran ve çeşitli cephelerdeki savaşın 30 gün süreceğinin tahmin edildiğini belirtti. Vilani, İsrail kentlerine yönelik füze saldırılarında 500 kişinin ölebileceğini kaydetti.

 

Obama'nın İran'a saldırmak yerine diplomatik girişimlere şans tanımak istediği biliniyor. Ancak, İsrail Başbakanı Nethanyahu, "en öncelikli tehdit" olarak İran'ın nükleer programını görüyor ve hızla imha edilmesini gerektiğini savunuyor.

 

Başkan Obama'nın 6 Kasım'daki Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney ise "sıkı bir İsrail yanlısı" olmasıyla tanınıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya