Uluslararası Hava Yolu Şirketleri İsrail Uçuşlarını Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Askıya Alıyor

İsrail-İran gerilimi nedeniyle uluslararası hava yolu şirketleri İsrail'e uçuşları askıya aldı. Wizz Air, easyJet, KLM ve diğerleri güvenlik endişeleriyle uçuşlarını erteledi. Filipinler, vatandaşlarına seyahat erteleme tavsiye etti.

Uluslararası Hava Yolu Şirketleri İsrail Uçuşlarını Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Askıya Alıyor

Son günlerde İsrail ile İran arasında artan gerilimler, uluslararası hava yolu şirketlerini alarma geçirdi. Çeşitli hava yolu firmaları, bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail'e olan uçuşlarını ertelediklerini veya iptal ettiklerini duyurdular.

İngiliz hava yolu şirketi Wizz Air, İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yönelik saldırıları sonrasında 14 ve 15 Nisan tarihlerindeki Tel Aviv uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı. Şirket, 16 Nisan itibarıyla uçuşlarına devam etse de, yolcuların program değişiklikleri yaşayabileceğini bildirdi. Wizz Air, yolcuların güvenliğini öncelikli tuttuğunu ve bölgedeki durumu yakından takip ettiğini vurguladı.

easyJet ise "devam eden durum" sebebiyle Tel Aviv'e olan uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldığını duyurdu. Alman hava yolu şirketi KLM, İsrail'e olan uçuşlarını 21 Nisan'a kadar iptal ettiğini ve İran ile İsrail üzerinden uçmayacağını belirtti.

Lufthansa Group da Tel Aviv, Amman ve Erbil'e olan uçuşlarını geçici olarak durdurmuş, ancak bugün itibarıyla uçuşlarına devam etmeye başladığını açıkladı. Grup, Tahran ve Beyrut'a olan uçuşlarını 18 Nisan'a kadar iptal etti ve İran hava sahasını kullanmayacağını bildirdi.

Diğer yandan, Air India ve United Airlines gibi şirketler de Tel Aviv'e olan uçuşlarını geçici olarak durdurduklarını duyurdu. Air Canada ise bölgedeki gelişmeleri izlemeye devam edeceğini ve uçuş programlarını buna göre ayarlayacağını belirtti.

Avustralyalı Qantas ve Virgin Atlantic ise, İran hava sahasını kullanmamak için uçuş güzergahlarında değişiklik yaptıklarını açıkladılar. Iberia Express, 14 ve 15 Nisan'da Tel Aviv'e olan uçuşlarını iptal etti.

Filipinler Dışişleri Bakanlığı ise vatandaşlarına İsrail'e olan zorunlu olmayan tüm seyahatleri süresiz olarak ertelemelerini tavsiye etti. Bu tavsiye, Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklama ile desteklendi ve Filipinlilerin bölgedeki güvenlik durumuna dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

İsrail ile İran arasındaki artan gerilim, bölgedeki hava trafik güvenliğini doğrudan etkiliyor. İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırı ve İran'ın karşılık olarak İsrail'e yaptığı saldırılar, uluslararası hava yolu şirketlerinin uçuş güzergahlarını yeniden değerlendirmelerine neden oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya