Türk kültürünü öğreniyorlar

  Yozgat Lisesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve AB fonlarından desteklenen 'Sağlıklı Kal Dışarıda Oyna' projesi kapsamında, Romanya’dan Yozgat’a 12 öğrenci ve 2 öğretmen geldi. Yozgat Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ağırlanan öğrenciler

Türk kültürünü öğreniyorlar

  Yozgat Lisesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve AB fonlarından desteklenen 'Sağlıklı Kal Dışarıda Oyna' projesi kapsamında, Romanya’dan Yozgat’a 12 öğrenci ve 2 öğretmen geldi. Yozgat Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ağırlanan öğrenciler Yozgat’ı gezdi. Hanımeli Gözleme Salonu'nda, hamur açıp gözleme pişiren Romen öğrenciler, gözlemenin çok lezzetli olduğunu söyledi. Ema isimli öğrenci, pişirdiği gözlemeyi arkadaşlarına servis ederken, hamur açmanın biraz zor olduğunu, ancak gözlemenin lezzetli olduğunu ifade etti.
        Hanımeli Gözleme Salonu Sahibi Nuri Tinel de Romen öğrencilerin geçen yıl da geldiklerini hatırlatarak, "Biz ilimize gelen misafirlere yöresel yemeklerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Romen öğrenciler geçen yıl da buraya gelmişti. Bu yıl da farklı öğrenciler yine buraya geldi, biz de memnun olduk, çalışanlarımız tarafından öğrencilere gözlemenin nasıl pişirildiği öğretildi. Daha sonra öğrenciler kendileri de gözleme hamurunu açarak pişirdi. Yozgatlı öğrencilerimiz döner, İskender yemeğini tercih ederken, Romen öğrenciler gözlemeyi daha çok beğendiklerini ifade ediyor." dedi.

        Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü ise AB Gençlik Programları Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında bir proje hazırladıklarını ve bu projenin de kabul edildiğini söyledi. Güçlü, "Projemiz kapsamında, Romanya’da ilimize öğrenci davet ettik. Romanya’dan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ilimize geldi. Şu anda öğrencilerimize ilimizi tanıtıyoruz. Çamlık Milli Parkımızı gezdik. Proje kapsamındaki etkinliklerimizi yapıyoruz. Yemekte öğrencilerimiz gözlemeyi çok sevdi. Misafirlerimizi ilimizde en iyi şekilde ağırlayıp Türk kültürünü tanıtmak istiyoruz." diye konuştu.

        Romen öğrenciler, Çamlık Milli Parkı'nı gezdikten sonra Şehir Stadyumu'nda Yozgatlı öğrencilerle ip çekme yarışması yaptı. İlde 11 gün kalacak öğrenciler, ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanları da gezecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya