Türk kadınlardan fedakarlık örneği!

Texas’ta bir grup Türk kadını, ortaklaşa çıkardıkları, “Sevgiyle Yapılan Türk Yemekleri’’ kitabının satışından elde ettikleri gelirin bir bölümünü Texas İtfaiyeciler Derneğine bağışladı.Texas’ın başkenti Austin’de gerçekleştirilen programda, Türk yemekler

Türk kadınlardan fedakarlık örneği!

Texas’ta bir grup Türk kadını, ortaklaşa çıkardıkları, “Sevgiyle Yapılan Türk Yemekleri’’ kitabının satışından elde ettikleri gelirin bir bölümünü Texas İtfaiyeciler Derneğine bağışladı.

Texas’ın başkenti Austin’de gerçekleştirilen programda, Türk yemeklerinin tanıtıldığı kitabın satışından elde ettikleri gelirin bir kısmını, bağış çeki olarak dernek yetkililerine takdim eden Türk kadınlarının davranışı memnuniyetle karşılandı.

Bağış toplantısında Türk gönüllü kadınları, ‘’Yardım için Texas’ta itfaiyecileri seçtik, çünkü her felaket anında ilk yardımımıza koşan yardım gönüllüleri onlardır’’ açıklamasında bulundu.

Texaslı Türk kadınlar, Şaduman Gürbüz, Derya Topaktaş, Nuran Sarılar, Songül Ağır, Emine Göreci Dervişoğlu, en son batı Texas’ta bir gübre fabrikasında meydana gelen patlamada, kurtarma çalışmaları esnasında hayatını kaybeden itfaiye erlerini de hatırlatarak, yangınlarda gösterdikleri kahramanlıklardan dolayı itfaiyecilere teşekkürlerini dile getirdi.

Texas İtfaiyeciler Derneği Başkanı Bill Gardner ve İcra Direktörü Chris Barron’un da hazır bulunduğu toplantıda, yardımsever Türk kadınlarının bağlı bulunduğu çatı organizasyon Türk Amerikan Dernekleri Fedeasyonuna da  teşekkür plaketi takdim edildi.

Texas İtfaiyeciler Derneği Başkanı Gardner, Türk gönüllü kadınları tarafından yapılan yardım çekine karşılık, ‘’Sevgiyle Yapılan Türk Yemekleri’’ kitabına, 20 bin üyesi olan internet sayfalarında tanıtım için yer vereceklerine dair söz verdi

Öte yandan, kitabın gelirinin bir bölümünün de daha önce Mehmetçik Vakfına bağışlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya