Solingen'de Kundaklama Şüphesiyle Çıkan Yangında 4 Kişi Öldü, 9 Kişi Yaralandı! O Anları anlattılar

Almanya'nın Solingen kentindeki yangında 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Türk kökenli sakinler, kundaklama şüphesiyle yaşanan dehşeti anlattı. Savcılık, kundaklama ihtimalini doğruladı, faillerin bulunması için çağrı yapıldı.

Solingen'de Kundaklama Şüphesiyle Çıkan Yangında 4 Kişi Öldü, 9 Kişi Yaralandı! O Anları anlattılar

Almanya'nın Solingen şehrinde, dört katlı bir apartmanda çıkan yangında dramatik anlar yaşandı. Yangın sonucu Türk kökenli bir aileden iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybederken, iki kişi ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. Ölümden son anda kurtulan bina sakinleri, kundaklama şüphesiyle o gece yaşadıkları korku ve panik dolu anları anlattı.

Ali Mirka ve kuzeni, alevlerin apartmanı sarması üzerine birinci kattan camdan atlayarak canlarını kurtardılar. Mirka, yangın dedektörünün alarmıyla uyanarak, duman ve alevler arasından kendilerini zorlukla dışarı attıklarını belirtti. Bir diğer bina sakini, yangın dedektörünün geç çalıştığını ve dumanların hızla içeri doluştuğunu, bu yüzden arka taraftan atlamayı tercih ettiklerini ifade etti.

Lokman Akman, çenesinin yaralandığını ve kuzeninin kuyruk sokumu kırıldığını, bir arkadaşlarının ise ayağından yaralanarak ameliyat edileceğini belirtti. Yangından kurtulanlar, olayın aydınlatılmasını ve faillerin bulunmasını talep ediyor.

Solingen Wald Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Ruhan Canol, şehirde yaşanan ikinci kundaklama olayı karşısında derin üzüntüsünü dile getirdi ve tüm detayların aydınlatılmasını istedi.

Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, yangının kundaklama sonucu çıktığı ve ahşap merdiven boşluğundaki kanıtların bunu işaret ettiği belirtildi. Ancak, şu ana kadar yangınla ilgili yabancı düşmanlığına dair bir kanıt bulunamadı.

Bu trajedi, 1993'te aynı şehirde yaşanan ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan benzer bir kundaklama olayını hatırlatıyor. O dönemde yakalanan failler cezalarını çektikten sonra serbest bırakıldı. Bu son olay, topluluk içinde endişe ve hüzne yol açarken, yetkililer olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya